Windows 10, disponibil gratuit în variantă completă și pentru versiuni piratate de Windows 7 și 8

Windows 10, disponibil gratuit în variantă completă și pentru versiuni piratate de Windows 7 și 8
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 30 iul 2015

Microsoft a dat miercuri undă verde utilizatorilor din 190 de țări pentru instalarea noului sistem de operare Windows 10, procedeul fiind gratuit timp de un an pentru cei care folosesc deja Windows 7 și Windows 8, indiferent dacă dețin o licență validă sau nu, relatează Techspot

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anunțul privind posibilitatea trecerii gratuite de la versiunile piratate la Windows 10 a fost făcut încă de acum câteva luni, însă reprezentanții Microsoft au declarat că actualizarea nu va include și obținerea unei licențe originale pentru Windows 10, ceea ce implică anumite restricții pentru utilizatori, precum accesul limitat la serviciile de suport tehnic.

Windows 10, disponibil gratuit în variantă completă și pentru versiuni piratate de Windows 7 și 8

Însă potrivit mai multor utilizatori înregistrați pe Reddit, actualizarea sistemului de operare este completă și pentru versiunile piratate și include și codul de activare necesar pentru instalarea sistemului “de la zero”.

Din comentariile postate pe Reddit, reiese că utilizatorii care au reușit anterior să activeze versiunile de Windows piratate au obținut acces neîngrădit la Windows 10, instrumentul de actualizare înregistrând licența ca fiind autentică.  

Mai mult, utilizatorii au semnalat și cazuri în care actualizarea a decurs fără probleme chiar și pentru versiunile neactivate. Încă nu este clar de ce unele versiuni piratate pot fi actualizate fără restricții la noul sistem de operare, iar altele nu, dar se pare că motivul are legătură cu procedura folosită la instalarea versiunilor piratate și cu instrumentele folosite pentru activarea acestora.

Utilizatorii de versiuni mai vechi de Windows, precum Vista sau XP, pot achiziționa versiunea standard a noului sistem de operare în schimbul a 119 dolari, în timp ce versiunea pentru profesioniști costă 199 dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
windows 10
versiune piratata
actualizare
upgrade
gratuit
licente