Jumătate din plățile online cu cardul din România se fac din Capitală, preponderent de bărbați

Jumătate din plățile online cu cardul din România se fac din Capitală, preponderent de bărbați
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 18 aug 2015

Aproximativ 62% din totalul tranzacțiilor online cu cardul procesate în prima jumătate a anului au fost realizate de către bărbați, iar mai bine de jumătate dintre acestea au fost realizate din București, potrivit datelor Netopia mobilPay.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Următoarele orașe în care se plătește considerabil online sunt Cluj - Napoca, cu o pondere de 5%, Timișoara - cu 4,9% din totalul tranzacțiilor online procesate anul acesta, respectiv Iași, Constanța și Brașov, fiecare cu o pondere de aproximativ 3%.

În ceea ce privește vârstele celor care optează pentru plata online, majoritatea, circa 46%, au între 25 și 34 de ani, urmați de cei între 35 și 45 ani (ușor peste 22%) și de tinerii cu vârste între 18 și 24 de ani (17%).

Cei care folosesc cel mai puțin cardul online, pentru cumpărăturile pe Internet, sunt seniorii cu vârste de peste 55 ani (4%), în timp ce doar 2% dintre cei care au peste 65 de ani plătesc online.

”Faptul că tinerii între 25 și 34 de ani plătesc cel mai mult online, este cumva firesc. Este vârsta cea mai fructuoasă pe plan profesional, cu accces la tot ce înseamnă informație și cu un ritm alert, unde eficiența și rapiditatea sunt absolut necesare. Și dacă ne uităm peste date, vedem că și generația tânără, încă pe băncile școlii, este deja obișnuită cu plata online, urmând ca în câțiva ani să o adopte absolut natural”, a declarat directorul general al Netopia mobilPay, Antonio Eram, într-un comunicat remis Profit.

Referitor la achizițiile de pe Internet, acestea se îndreaptă, cu precădere, către produse și servicii din zona turismului, utilităților, digital și IT&C.

În ceea ce privește zilele și ”minutul de aur” al cumpărăturilor achitate online, datele procesatoruli arată că majoritatea românilor prefer să cumpăre în timpul săptămânii, începând cu ora 09:00 dimineața, și până la 12:00, sau seara, după 19:00, când își termină programul la birou.

Firma Netopia este un procesator local de plăți online cu cardul și a fost înființată în anul 2003 de Antonio Eram, care deține 100% din părțile sociale, conform datelor Registrului Comerțului..

Anul trecut, afacerile Netopia au crescut cu 21,4% față 2013, la 26,65 milioane de lei, iar profitul net a urcat de la 48.130 lei în 2013 la 295.440 lei în 2014.

În primele șase luni, Netopia mobilPay a intermediat 1,2 milioane de plăți, în urcare cu peste 30% față de perioada similară a anului 2014. Valoarea totală a plăților intermediate a crescut cu peste 70% față de primul semestru al lui 2014, la 65 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
netopia
plati online
card
studiu