Windows 10 nu va mai primi update-uri majore

Windows 10 nu va mai primi update-uri majore
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 mai 2023

Microsoft începe să reducă treptat suportul pentru Windows 10, primul pas fiind renunțarea la update-urile majore pentru acest sistem de operare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Update-ul 22H2 a fost și ultimul update major pe care utilizatorii Windows 10 îl vor vedea vreodată, după ce compania americană a decis că a venit vremea să limiteze suportul pentru acest sistem de operare.

De acum înainte, Windows 10 va mai primi doar update-urile lunare de securitate.

Giganții americani ai tehnologiei mizează în stil mare pe inteligența artificială și reduc costurile pentru alte activități CITEȘTE ȘI Giganții americani ai tehnologiei mizează în stil mare pe inteligența artificială și reduc costurile pentru alte activități

Suportul pentru acest sistem de operare va fi oprit pe 14 octombrie 2025 - asta dacă Microsoft nu va decide prelungirea, cum s-a întâmplat și în cazul altor versiuni, care aveau în continuare un număr semnificativ de utilizatori, inclusiv companii.

Bineînțeles că Microsoft încurajează acum utilizatorii să treacă la Windows 11. Tot Microsoft, însă, a fost cea care a decis să impună condiții de upgrade la Windows 11 care să oblige utilizatorii să-și cumpere un nou PC.

Windows 11, care este deja disponibil de mai bine un an și jumătate, a fost un update problematic. Microsoft l-a livrat fără mai multe funcții cu care utilizatorii erau obișnuiți, pentru a le pune, apoi, treptat la loc.

Între timp, gigantul american lucrează la actualizarea multora dintre aplicațiile preinstalate care n-au mai primit atenție de mulți ani. Printre altele, Notepad și Windows Explorer vor avea interfețe noi și suport pentru taburi.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows 10
update