Windows 11 ar putea afișa reclame în mediul Start

Windows 11 ar putea afișa reclame în mediul Start
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 apr 2024

Microsoft a început să testeze afișarea unor reclame în meniul Start al sistemului de operare Windows 11.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

În stadiul actual, reclamele sunt afișate doar în cadrul versiunilor de test, folosite de cei care sunt înscriși în Beta Channel din cadrul Windows Insiders.

Prin aceste reclame sunt promovate aplicații disponibile în magazinul oficial. Acestea îmbracă un design similar celorlalte aplicații, făcându-le greu de deosebit.

Google mai închide un serviciu CITEȘTE ȘI Google mai închide un serviciu

Reclamele din Start sunt setate a fi afișate în mod implicit, dar în cadrul opțiunilor de configurare ale meniului există posibilitatea  dezactivării acestora.

Nu este pentru prima oară când Microsoft cochetează cu ideea afișării reclamelor în Windows 11. Compania, care testează deja de mai bine de 10 ani plasarea reclamelor în sistemele sale de operare, a experimentat și cu introducerea unor reclame în managerul de fișiere File Explorer.

Deocamdată este vorba doar de un test, vizibil unui număr limitat de utilizatori din Statele Unite ai versiunii beta. Rămâne, însă, de văzut când și sub ce formă finală va aduce Microsoft reclamele în cea mai nouă versiune de Windows.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows 11
start
reclame