A fost lansată prima versiune publică de Android 15

A fost lansată prima versiune publică de Android 15
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 apr 2024

Google a lansat Android 15 Public Beta, care devine și prima versiune publică pe care utilizatorii smartphone-urilor Pixel o pot testa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Prima versiune beta publică de Android 15 nu aduce noutăți vizibile notabile, majoritatea lucrului fiind făcut de inginerii companiei „sub capotă”.

La nivel de interfață grafică, aplicațiile de Android se vor scala de la o margine la cealalta a ecranului și vor fi vizibile inclusiv în spatele barelor transparente de sistem.

Instrumentele avansate de editare din Google Photos devin gratuite CITEȘTE ȘI Instrumentele avansate de editare din Google Photos devin gratuite

Aceeași versiune adaugă suport la nivelul sistemului de operare  pentru arhivarea și dezarhivarea aplicațiilor, o funcționalitate ce va putea fi folosită de magazinele terțe de aplicații.

Într-o postare pe blogul oficial, inginerii companiei spun că această versiune mai aduce optimizări modului în care software-ul și hardware-ul lucrează împreună.

Ca de obicei, doar posesorii smartphone-urilor Pixel, dezvoltate de Google, pot instala și testa, dacă țin neapărat, această primă versiune beta publică de Android 15.

Mai multe informații despre viitoarea versiune de Android sunt așteptate din partea Google luna viitoare, când compania va organiza conferința Google I/O.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
android 15
smartphone