Xiaomi este numărul 1 în Europa

Xiaomi este numărul 1 în Europa
scris 4 aug 2021

Xiaomi a depășit Samsung în al doilea trimestru al anului și a ajuns producătorul care vinde cele mai multe smartphone-uri în Europa.

Atât la nivel global, cât mai ales în Europa, Xiaomi a fost producătorul care a reușit să umple cel mai eficient golul lăsat de căderea Huawei, cădere cauzată de embargoul impus de Statele Unite.

Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 de mil. dolari pentru transformarea fabricii din Otopeni CITEȘTE ȘI Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 de mil. dolari pentru transformarea fabricii din Otopeni

În al doilea trimestru al anului, Xiaomi a livrat 12,7 milioane de unități în Europa, crescând cu 67,1% de la an la an, conform Strategy Analytics.

Compania chineză a profitat și de stângăciile Samsung, care a scăzut cu 7% de la an la an după ce a livrat doar 12 milioane de unități. Pe locul trei se menține Apple, care a crescut cu 15,7%, livrând 9,6 milioane de telefoane.

Locurile 4 și în 5 în topul producătorilor de smartphone-uri sunt ocupate de Oppo și Realme, ambele cu o creștere anuală de 180%, după ce au livrat 2,8 respectiv 1,9 milioane de unități.

Payten achiziționează pachetul majoritar de acțiuni al ContentSpeed CITEȘTE ȘI Payten achiziționează pachetul majoritar de acțiuni al ContentSpeed

Xiaomi deține acum 25,3% din piața europeană de smartphone-uri, în vreme ce Samsung mai are 24%. Apple deține 19,2%, iar ceilalți producători au de la 5 procente în jos.

Per ansamblu, se consideră că piața europeană și-a revenit după pandemie. În al doilea trimestru al anului, creșterea față de 2020 a fost de 14%, după ce au fost livrate 50,1 milioane de unități.

viewscnt
Afla mai multe despre
xiaomi
samsung
apple
oppo
realme
europa
smartphone