YouTube lucrează la o funcție de descărcare a clipurilor pe PC

YouTube lucrează la o funcție de descărcare a clipurilor pe PC
scris 24 sep 2021

Cei care plătesc un abonament YouTube Premium vor putea, pe viitor, să descarce clipuri pentru vizualizare offline și pe desktop.

Cel mai mare site de video a început să testeze o funcție de descărcare și vizualizare offline a clipurilor postate pe versiunea de desktop, accesibilă din browser, a YouTube.

Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit CITEȘTE ȘI Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit

Vizualizarea offline a clipurilor video este una din caracteristicile prin care YouTube încearcă să determine utilizatorii să plătească un abonament Premium. Aceasta, însă, este disponibilă doar pe platformele mobile.

Acum, YouTube a început un test prin care lasă membrii Premium să descarce clipurile dorite, prin intermediul unui buton afișat direct sub player-ul video.

Clipurile descărcate astfel nu pot fi accesate decât din browser. Acestea pot fi găsite, după descărcare, în secțiunea Downloads a YouTube.

Nu toți utilizatorii Premium pot folosi deocamdată această facilitate, testul fiind unul limitat. Opțiunea apare automat anumitor utilizatori, în vreme ce alții, dar nu toți, o pot activa din pagina de experimente a YouTube.

Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus CITEȘTE ȘI Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus

O altă limitare vinde din faptul că Google pare să fi optimizat această facilitate doar pentru browser-ele care-i folosesc motorul de randare, precum Chrome, Edge sau Opera. Gigantul american obstrucționează, astfel, browser-ele independente, precum Firefox.

viewscnt
Afla mai multe despre
youtube
desktop
video
download