Bruxelles-ul cere României și altor 17 state să transpună integral noile norme în materie de telecomunicații

Bruxelles-ul cere României și altor 17 state să transpună integral noile norme în materie de telecomunicații
scris 23 sep 2021

Comisia Europeană a decis să trimită avize motivate României și altor 17 state UE, pentru că nu au notificat transpunerea integrală a Codului european al comunicațiilor electronice.

Noile norme modernizează cadrul european de reglementare pentru comunicațiile electronice, sporind opțiunile și drepturile consumatorilor și stimulând operatorii să investească în rețele de foarte mare capacitate și să treacă la fibră și 5G, arată Comisia într-un comunicat joi.

Statele UE ar fi trebuit să transpună normele în legislația națională până la 21 decembrie 2020.

Connections Consult ajunge la cota BVB ca o companie cu valoare de 15 milioane dolari. Planuri de extindere pe piața din SUA CITEȘTE ȘI Connections Consult ajunge la cota BVB ca o companie cu valoare de 15 milioane dolari. Planuri de extindere pe piața din SUA

Comisia a trecut acum la a doua etapă a procedurii de constatare a neîndeplinirii obligațiilor, trimițând avize motivate unui număr de 18 state membre care nu au notificat încă transpunerea integrală, și anume României, Estoniei, Spaniei, Croației, Irlandei, Italiei, Ciprului, Letoniei, Lituaniei, Luxemburgului, Maltei, Țărilor de Jos, Austriei, Poloniei, Portugaliei, Sloveniei, Slovaciei și Suediei.

România și celelalte 17 țări au la dispoziție două luni pentru a răspunde Comisiei, în caz contrar riscând să fie trimise în fața Curții de Justiție a UE.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeana
codul european comunicatii electronice
norme ue telecomunicatii
aviz motivat
infringement