YouTube reduce calitatea implicită a conținutului video în UE pentru a evita suprasolicitarea rețelelor

YouTube reduce calitatea implicită a conținutului video în UE pentru a evita suprasolicitarea rețelelor
scris 20 mar 2020

YouTube reduce calitatea serviciilor de streaming din Uniunea Europeană, după solicitarea autorităților, pentru a evita suprasolicitarea rețelelor în contextul pandemiei de coronavirus.

Astfel, tot conținutul video de pe platforma YouTube va avea implicit calitate standard, în loc de HD.

O entitate aflată sub coordonarea SRI va furniza ANCOM un sistem de conferință digitalizat. Contractul a fost atribuit cu 3 bani sub prețul estimat CITEȘTE ȘI O entitate aflată sub coordonarea SRI va furniza ANCOM un sistem de conferință digitalizat. Contractul a fost atribuit cu 3 bani sub prețul estimat

Uniunea Europeană le-a cerut platformelor de streaming, inclusiv Netflix și YouTube, să limiteze calitatea serviciilor pentru a preveni suprasolicitarea rețelelor broadband, în condițiile în care zeci de milioane de persoane lucrează de acasă din cauza pandemiei de coronavirus.

Thierry Breton, comisar european pentru politici digitale, a declarat că platformele de streaming și companiile de telecom au „o responsabilitate comună de a asigura buna funcționare a Internetului” în timpul crizei generate de coronavirus.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
youtube
streaming
video
internet
coronavirus