UE cere platformelor de streamig, inclusiv Netflix și YouTube, să limiteze calitatea serviciilor pentru a preveni suprasolicitarea rețelelor

UE cere platformelor de streamig, inclusiv Netflix și YouTube, să limiteze calitatea serviciilor pentru a preveni suprasolicitarea rețelelor
scris 19 mar 2020

Uniunea Europeană le-a cerut platformelor de streaming, inclusiv Netflix și YouTube, să limiteze calitatea serviciilor pentru a preveni suprasolicitarea rețelelor broadband, în condițiile în care zeci de milioane de persoane lucrează de acasă din cauza pandemiei de coronavirus, conform Financial Times.

Thierry Breton, comisar european pentru politici digitale, a declarat că platformele de streaming și companiile de telecom au „o responsabilitate comună de a asigura buna funcționare a Internetului” în timpul crizei generate de coronavirus.

Cei 700 de angajați ai Adobe România - 250 dolari pentru a cumpăra echipamente cu care să lucreze de acasă CITEȘTE ȘI Cei 700 de angajați ai Adobe România - 250 dolari pentru a cumpăra echipamente cu care să lucreze de acasă

Acesta susține că platformele de streaming ar trebui să ia în considerare să ofere conținut video la calitatea standard în loc de HD, iar consumatorii ar trebui să fie responsabili în ceea ce privește consumul personal de date.

În Italia, traficul pe rețelele de bandă largă fixe, ca și cel de pe rețelele mobile, a crescut cu 75% în timpul weekend-urilor, pe fondul pandemiei.

Între timp, industria telecom din Spania a cerut consumatorilor să amâne descărcările de pe Internet și streaming până în afara orelor de vârf.

viewscnt
Afla mai multe despre
ue
netflix
youtube
hd
limitarea streaming