YouTube va difuza gratuit conținutul exclusiv, dar susținut de reclame

YouTube va difuza gratuit conținutul exclusiv, dar susținut de reclame
scris 29 nov 2018

Strategia YouTube în ceea ce privește conținutul original se va schimba de anul viitor. În loc să fie disponibil doar utilizatorilor plătitori, acesta va putea fi vizionat de oricine, gratuit, dar cu reclame.

YouTube a anunțat că filmele și serialele originale pe care le va achiziționa nu vor mai fi disponibile exclusiv celor care plătesc abonament pentru YouTube Premium, ci tuturor utilizatorilor rețelei care vor trebui, însă, să suporte și reclame.

Google vrea ca astfel audiența acestui tip de conținut să crească, iar creatorii individuali care produc conținut alături de studiourile profesionale să se bucure de venituri mai mari. De asemenea, brandurile își vor putea asocia reclamele cu un conținut de bună calitate, disponibil teoretic tuturor celor aproape două miliarde de utilizatori.

Unele dintre serialele originale vor fi în continuare disponibile doar abonaților Premium, urmând ca până în 2020 întreg conținutul exclusiv să poată fi vizionat gratuit de toți utilizatorii YouTube.

Facebook a luat în considerare să vândă datele utilizatorilor săi CITEȘTE ȘI Facebook a luat în considerare să vândă datele utilizatorilor săi

Abonamentul YouTube Premium, care este disponibil într-un număr limitat de țări și costă 12 dolari pe lună, va oferi în continuare anumite avantaje. Suportul offline și lipsa reclamelor sunt două dintre ele.

Când noua strategie YouTube va intra în funcțiune, abonații Premium vor beneficia și de acces mai devreme decât restul utilizatorilor la conținutul exclusiv.

În prezent, YouTube Premium este disponibil în 29 de țări dintre care lipsește România și oferă peste 50 de seriale originale.

YouTube nu a făcut public niciodată numărul de abonați ai serviciului Premium.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
youtube
filme
seriale
reclame