Microsoft a depășit capitalizarea bursieră a Apple, cu până la 3 miliarde de dolari

Microsoft a depășit capitalizarea bursieră a Apple, cu până la 3 miliarde de dolari
scris 29 nov 2018

Microsoft a depășit miercuri capitalizarea bursieră a Apple cu până la 3 miliarde de dolari, producătorul softului Windows beneficiind de optimismul investitorilor legat de cererea de servicii cloud, transmite Reuters.

Acțiunile  Microsoft au crescut miercuri cu 3%, conferind companiei o valoare de piață de până la 848 de miliarde de dolari, scrie News.ro.

Titlurile Apple au urcat la rândul lor, în concordanță cu evoluția pozitivă a pieței, dar avansul a fost sub cel al acțiunilor Microsoft.

FOTO LG ar putea fabrica un smartphone cu 16 camere foto CITEȘTE ȘI FOTO LG ar putea fabrica un smartphone cu 16 camere foto

Acțiunile Apple au crescut cu 2,17%, oferind companiei o capitalizare bursieră de 845 de miliarde de dolari, la numai patru luni de când producătorul de iPhone-uri a depășit pragul unei capitalizări de 1.000 de miliarde de dolari.

Capitalizarea Apple a depășit-o pe cea a Microsoft în 2010, din cauza cererii scăzute pentru PC-uri care a afectat vânzările de sisteme Windows, provocată parțial de dezvoltarea explozivă a smartphone-urilor, în frunte cu iPhone.  De atunci, Microsoft nu a mai încheiat o ședință de tranzacționare cu o capitalizare mai mare decât cea a Apple.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
microsoft
apple