Microsoft a depășit capitalizarea bursieră a Apple, cu până la 3 miliarde de dolari

Microsoft a depășit capitalizarea bursieră a Apple, cu până la 3 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 nov 2018

Microsoft a depășit miercuri capitalizarea bursieră a Apple cu până la 3 miliarde de dolari, producătorul softului Windows beneficiind de optimismul investitorilor legat de cererea de servicii cloud, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiunile  Microsoft au crescut miercuri cu 3%, conferind companiei o valoare de piață de până la 848 de miliarde de dolari, scrie News.ro.

Titlurile Apple au urcat la rândul lor, în concordanță cu evoluția pozitivă a pieței, dar avansul a fost sub cel al acțiunilor Microsoft.

FOTO LG ar putea fabrica un smartphone cu 16 camere foto CITEȘTE ȘI FOTO LG ar putea fabrica un smartphone cu 16 camere foto

Acțiunile Apple au crescut cu 2,17%, oferind companiei o capitalizare bursieră de 845 de miliarde de dolari, la numai patru luni de când producătorul de iPhone-uri a depășit pragul unei capitalizări de 1.000 de miliarde de dolari.

Capitalizarea Apple a depășit-o pe cea a Microsoft în 2010, din cauza cererii scăzute pentru PC-uri care a afectat vânzările de sisteme Windows, provocată parțial de dezvoltarea explozivă a smartphone-urilor, în frunte cu iPhone.  De atunci, Microsoft nu a mai încheiat o ședință de tranzacționare cu o capitalizare mai mare decât cea a Apple.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
apple