Google acuză oficial Microsoft de practici anticoncurențiale în sectorul cloud

Google acuză oficial Microsoft de practici anticoncurențiale în sectorul cloud
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iun 2023

Google, parte a grupului Alphabet, a depus în mod oficial o plângere la Comisia Federală pentru Comerț (FTC) din SUA, spunând că Microsoft și-a folosit poziția dominantă în domeniul software-ului pentru întreprinderi pentru a împinge clienții către serviciile sale cloud, a relatat miercuri site-ul The Information, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform informației, Microsoft a folosit termenii de licență din software-ul său de productivitate Office 365 pentru a bloca clienții în contracte separate cu afacerea sa de servere în cloud Azure, se arată în reclamația Google, scrie News.ro.

Spotify s-a decis: Va introduce sunetul lossless, dar va cere bani în plus CITEȘTE ȘI Spotify s-a decis: Va introduce sunetul lossless, dar va cere bani în plus

Există o rivalitate intensă între cei doi giganți ai tehnologiei din SUA pe piața de cloud computing în valoare de mai multe miliarde de dolari, aflată în creștere rapidă, unde Google se află în urma liderilor de piață Amazon.com și Microsoft.

Sectorul a atras recent un control mai intens din partea autorităților de reglementare, inclusiv în Statele Unite și în Marea Britanie, din cauza dominației câtorva jucători și a rolului său din ce în ce mai important, pe măsură ce tot mai multe companii își transferă serviciile către cloud.

În martie, Google Cloud a acuzat Microsoft de practici anticoncurențiale de cloud computing și a criticat acordurile iminente cu câțiva furnizori europeni de cloud, spunând că acestea nu rezolvă preocupările mai ample cu privire la termenii săi de licențiere.

La începutul acestui an, FTC a declarat că solicită informații de la public cu privire la practicile de afaceri ale companiilor care oferă servicii de cloud computing, inclusiv detalii despre puterea lor de piață, concurență și potențiale probleme de securitate.

Google și Microsoft nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii ale Reuters, în timp ce FTC a refuzat să comenteze.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
microsoft
cloud