YouTube va plăti în SUA o penalizare de 170 de milioane de dolari pentru că a colectat date de la copii

YouTube va plăti în SUA o penalizare de 170 de milioane de dolari pentru că a colectat date de la copii
scris 5 sep 2019

Google, parte a grupului Alphabet, și divizia sa YouTube vor plăti o penalizare de 170 de milioane de dolari pentru a închide o investigație legată de încălcarea legii federale referitoare la colectarea de informații personale de la copii, a anunțat miercuri Comisia Federală pentru Comerț (FTC) din Statele Unite, transmite Reuters.

YouTube a fost acuzată că a urmărit utilizatorii canalelor pentru copii utilizând cookies fără acordul părinților, pentru a obține milioane de dolari prin intermediul publicității țintite, transmite Reuters.

Acordul convenit miercuri cu FTC și cu biroul procurorului general din New York, care vor primi 34 de milioane de dolari, este cel mai mare de la adoptarea unei legi care interzice colectarea de informații despre copiii cu vârste de până la 13 ani, intrată în vigoare în 1998. Legea a fost revizuită în 2013 pentru a include cookies, care sunt folosite pentru a urmări obiceiurile utilizatorilor de internet, scrie News.ro.

Camera Comunelor a adoptat un proiect pentru a-l împiedica pe premierul Johnson să scoată țara din UE fără acord CITEȘTE ȘI Camera Comunelor a adoptat un proiect pentru a-l împiedica pe premierul Johnson să scoată țara din UE fără acord

Suma este însă mică față de veniturile companiei. Alphabet, care generează circa 85% din venituri din vânzările de spațiu publicitar și tehnologie pentru publicitate, a raportat în iulie venituri aferente trimestrului doi în valoare de 38,9 miliarde de dolari.

YouTube a anunțat miercuri, într-un comunicat, că în patru luni va începe să trateze datele colectate de la persoanele care vizionează conținut pentru copii ca și cum ar fi ale unor copii.

”Asta înseamnă că vom limita colectarea de date și utilizarea de video-uri făcute de copii doar la ceea ce avem nevoie pentru susținerea serviciului, a anunțat YouTube pe blogul său.

La sfârșitul lunii august, YouTube a anunțat că va lansa YouTube Kids, cu categorii separate pentru copii, în funcție de vârstele acestora, și pentru a exclude video-urile nepotrivite. În plus, serviciul nu va avea ca scop obținerea de venituri din publicitate.

YouTube permite companiilor să creeze canale, care includ publicitate care creează veniturilor atât pentru companie cât și pentru YouTube.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
youtube