Facebook extinde funcția de recunoaștere facială la nivelul tuturor utilizatorilor

Facebook extinde funcția de recunoaștere facială la nivelul tuturor utilizatorilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 sep 2019

Compania Facebook a decis să extindă funcția de recunoaștere facială la nivelul tuturor utilizatorilor săi, însă menține oprită această opțiune în setările implicite în contextul îngrijorărilor exprimate în spațiul public legate de această tehnologie, informează miercuri PA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Sistemul de recunoaștere facială creează un "șablon" al chipului utilizatorului bazat pe alte imagini în care utilizatorul a fost etichetat, ceea ce înseamnă că Facebook va putea să informeze utilizatorul dacă altcineva publică fotografii ale sale, chiar dacă acestea nu au fost încă etichetate, scrie Agerpres.

Rețeaua de socializare a început încă din aprilie 2018 să îi întrebe pe utilizatorii din Marea Britanie dacă doresc să permită platformei să folosească tehnologia de recunoaștere facială pentru a îi identifica în fotografii și videoclipuri.

Huawei acuză guvernul SUA că îi intimidează angajații și îi atacă rețelele CITEȘTE ȘI Huawei acuză guvernul SUA că îi intimidează angajații și îi atacă rețelele

Aceia care nu dispuneau încă de setarea pentru recunoaștere facială vor primi o notificare miercuri, care le oferă opțiunea de a o activa.

Persoanele care resping notificarea vor trebui în continuare să dezactiveze manual acea funcție, la fel ca oricare utilizator nou de pe Facebook.

Recunoașterea facială este un înlocuitor pentru sugestiile de etichetare, ce oferă utilizatorului posibilitatea de a decide dacă prietenii săi virtuali să primească sugestia de a fi etichetați într-o fotografie pe care au publicat-o pe rețea.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
recunoastere faciala