YouTube va suspenda rapid canalele care publică video-uri noi care susțin în mod fals că au avut loc fraude pe scară largă în alegeri, după evenimentele de la Capitoliu

YouTube va suspenda rapid canalele care publică video-uri noi care susțin în mod fals că au avut loc fraude pe scară largă în alegeri, după evenimentele de la Capitoliu
scris 8 ian 2021

YouTube a anunțat, joi, că va suspenda orice canal care publică video-uri noi care susțin în mod fals că au avut loc fraude pe scară largă în alegerile prezidențiale americane, în loc să le dea doar un avertisment, cum era politica anterioară, în urma evenimentelor violente de la Capitoliu, transmite CNBC.

”Din cauza evenimentelor tulburătoare care au avut loc ieri (miercuri n.r.) și având în vedere că alegerile au fost certificate, începând de astăzi orice canal care postează video-uri noi care includ afirmații false, încălcând politicile noastre, vor primi o abatere”, a anunțat compania într-un comunicat.

Politica obișnuită a YouTube permite canalelor să primească un avertisment referitor la publicarea de conținut fals, înainte de a primi o abatere, scrie News.ro.

WhatsApp adaugă clauze pentru partajarea datelor cu Facebook în condițiile de utilizare ale serviciului CITEȘTE ȘI WhatsApp adaugă clauze pentru partajarea datelor cu Facebook în condițiile de utilizare ale serviciului

Canalele care primesc o abatere nu mai au dreptul să posteze sau să facă transmisiuni live timp de o săptămână. Dacă primesc trei abateri, în decurs de 90 de zile, YouTube le itnerzice definitiv.

YouTube a arătat că în ultima lună a eliminat mii de video-uri care răspândeau dezinformări care susțineau că fraudele pe scară largă în alegeri a schimbat rezultatul alegerilor din 2020, inclusiv câteva postate de președintele Donald Trump.

Compania a eliminat un video postat miercuri de președintele Trump, care făcea afirmații false despre rezultatele alegerilor prezidențiale din 2020, dar nu a publicat un comunicat oficial despre interzicerea canalului său sau a postărilor acestuia.

Un purtător de cuvânt nu a răspuns solicitărilor de comentarii.

YouTube nu a mers atât de departe ca alte companii de socializare, în blocarea contului președintelui Trump.

Facebook a anunțat, joi, măsura fără precedent de blocare a contului lui Trump cel puțin până în ziua inaugurării lui Joe Biden ca președinte.

Twitter a blocat mai multe tweeturi ale președintelui care conțineau afirmații false și a instituit un moratoriu de 12 ore pentru postările noi, până la ștergerea tweeturilor respective.

Violențele comise de susținătorii lui trump la Capitoliu au avut ca rezultat patru morți și rănirea a 50 de ofițeri de poliție.

viewscnt
Afla mai multe despre
youtube
alegeri sua