Zuckerberg și alți nouă membri ai conducerii Facebook, anchetați în Germania

Zuckerberg și alți nouă membri ai conducerii Facebook, anchetați în Germania
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 nov 2016

Procurori germani îi anchetează pe Mark Zuckerberg și pe alți membri ai conducerii Facebook, a anunțat un purtător de cuvânt al Procuraturii din Munchen, în urma depunerii unei plângeri în care gigantul este acuzat că a încălcat legislația cu privire la discursul urii și nu a șters postări rasiste, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Purtătorul de cuvânt a refuzat să ofere alte detalii, vineri.

Avocatul german Chan-jo Jun a depus această plângere la procuratura din orașul din bavaria în septembrie, prin care cere ca gigantul să fie obligat să aplice legislația cu privire la discursul urii și să șteargă postări violente sau rasiste de pe site, scrie News.ro.

Regulile Facebook interzic intimidarea, hărțuirea și amenințarea, însă unii critici afirmă că gigantul nu face suficient să aplice aceste reguli și a eșuat să șteargă un adevărat val de postări rasiste și conținând amenințări din rețeaua de socializare în timpul crizei migrației în Europa.

Procuratura din Hamburg a respins, anul acesta, o plângere asemănătoare a lui Jun, în baza faptului că tribunalul regional nu are jurisdicție, deoarece divizia pentru operațiuni în Europa a Facebook are sediul în Irlanda.

"În Bavaria punctul de vedere este altul", se arată într-un comunicat al firmei avocatului, Jun Lawyers, cu sediul la Wuerzburg, în Bavaria.

Numărul de clienți UPC Romania a crescut în ultimele 12 luni cu 4,4%, la 1,26 milioane. Veniturile au urcat cu 8,4% CITEȘTE ȘI Numărul de clienți UPC Romania a crescut în ultimele 12 luni cu 4,4%, la 1,26 milioane. Veniturile au urcat cu 8,4%

"La solicitarea lui Jun, ministrul bavarez al Justiției Winfried Bausback a spus că punctul de vedere al Hamburgului este greșit și că legislația din Germania se aplică unora dintre infracțiuni", subliniază cabinetul de avocatură.

În plângerea lui Jun apar numele fondatorului și CEO-ului Zuckerberg și ale altor nouă manageri ai companiei, inclusiv al directoarei operațiunilor Sheryl Sandberg.

Facebook a declarat că nu a încălcat legislația germană și că luptă împotriva discursului urii online.

"Noi nu comentăm asupra situației în care se află o eventuală anchetă, dar spunem că acuzațiile sunt lipsite de vreun merit și că Facebook sau angajații săi nu au încălcat legislația germană", a declarat un purtător de cuvânt al gigantului.

Jun a compilat o listă cu 438 de postări care au fost semnalate ca "nepotrivite" și care nu au fost șterse în ultimul an.

Între ele se află comentarii pe care unii le-ar considera critici politice, dar și exemple clare de discurs al urii și îndemnuri la violență cu trimiteri la genocidul din perioada nazistă.

În urma unor proteste publice și unor presiuni exercitate de politicieni germani, Facebook a angajat anul acesta Arvato, o unitate care prestează servicii din cadrul Bertelsmann, pentru a monitoriza și șterge postări cu caracter rasist.

Un val de afirmații abuzive și îndemnuri la violență au fost postate online, anul trecut, împotriva nou-sosiților în Germania, în perioada de vârf a crizei migrației, când sute de mii de migranți și refugiați au fost primiți în țară, ceea ce a condus la o ascensiune a Partidului Alternativa pentru Germania (AfD, antimigrație) și a exercitat presiuni asupra cancelarului Angela Merkel.

viewscnt
Afla mai multe despre
zuckerberg
facebook