Zuckerberg: Un nou senzor tactil și un material plastic ar putea susține împreună dezvoltarea metaversului

Zuckerberg: Un nou senzor tactil și un material plastic ar putea susține împreună dezvoltarea metaversului
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 nov 2021

Co-fondatorul Facebook Mark Zuckerberg, director general al Meta, a declarat că un nou senzor tactil și un material plastic ar putea susține împreună dezvoltarea metaversului, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În colaborare cu specialiști de la Carnegie Mellon University, cercetătorii în domeniul inteligenței artificale ai Meta au creat ”o piele” din plastic deformabil cu o grosime de sub 3 milimetri, scrie News.ro.

Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun CITEȘTE ȘI Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun

Materialul relativ ieftin, cunoscut sub numele de ReSkin, are în interior particule magnetice care produc un câmp magnetic.

Când pielea intră în contact cu o altă suprafață, câmpul magnetic de la particulele încorporate se modifică.

Senzorul înregistrează schimbarea fluxului magnetic, înainte de a transmite datele unui software AI, care încearcă să înțeleagă forța sau atingerea care a fost aplicată.

”Am proiectat un senzor tactil de înaltă rezoluție și am lucrat cu Carnegie Mellon pentru a crea o piele subțire de robot. Acest lucru ne aduce cu un pas mai aproape de obiectele virtuale realiste și interacțiunile fizice din metavers”, a scris Zuckerberg luni, pe Facebook.

Pielea a fost testată pe roboți care manipulau fructe moi, inclusiv struguri și afine. De asemenea, a fost plasată într-o mănușă de cauciuc, în timp ce o mână umană a modelat o chiflă.

Sistemul de AI a trebuit să fie antrenat pentru 100 de atingeri umane pentru a se asigura că are suficiente date pentru a înțelege modul în care schimbările câmpului magnetic se raportează la atingere.

Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare CITEȘTE ȘI Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare

Lucrarea urmează să fie publicată într-un jurnal academic la sfârșitul acestei luni, dar nu a fost încă revizuită.

”Atingerea a fost neglijată în mare măsură de către cercetătorii AI, deoarece senzorii tactili au fost prea scumpi sau prea fragili pentru a obține date fiabile. Dacă vă gândiți la modul în care învață oamenii sau bebelușii, datele multimodale sunt esențiale pentru dezvoltarea unei înțelegeri a lumii, a declarat vineri Abhinav Gupta, cercetător la Meta, într-o discuție cu jurnaliștii.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
mark zuckerberg