Italienii de la Beltrame pregătesc investiții de 20 milioane euro în unitățile lor siderurgice românești

Italienii de la Beltrame pregătesc investiții de 20 milioane euro în unitățile lor siderurgice românești
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 feb 2024

Grupul italian AFV Beltrame, unul dintre cei mai mari producători siderugici din Europa, care deține pe plan local fabricile Donalam Călărași și Donalam Târgoviște, pregătește anul acesta investiții estimate la 20 milioane euro în România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Investițiile vor viza inclusiv decarbonarea proceselor de producție, a declarat directorul de dezvoltare al grupului Beltrame, totodată șef pe operațiunile din România și Franța, Carlo Beltrame, conform publicației SteelOrbis.

VIDEO „Cea mai mare tragedie” de după 2010 în Chile: Bilanțul morților în urma incendiilor violente a urcat la cel puțin 112 CITEȘTE ȘI VIDEO „Cea mai mare tragedie” de după 2010 în Chile: Bilanțul morților în urma incendiilor violente a urcat la cel puțin 112

Compania are în vedere, pentru 2024, investiții de 16 milioane euro în retehnologizarea facilităților de producție de la Târgoviște, plus cheltuieli de capital (CAPEX) de 4 milioane euro la Călărași.

Beltrame a investit anul trecut circa 30 milioane euro în România, pentru modernizarea fabricilor de la Târgoviște și Călărași.

Donald Trump intenționează să intensifice războiul comercial dintre SUA și China, cu noi tarife, dacă va fi ales președinte CITEȘTE ȘI Donald Trump intenționează să intensifice războiul comercial dintre SUA și China, cu noi tarife, dacă va fi ales președinte

Pe de altă parte, potrivit lui Carlo Beltrame, anul în curs nu va fi mai ușor decât 2023, întrucât persist probleme precum inflația ridicată, costurile mari ale energiei, criza de materii prime, cererea slabă și prețurile mici la oțel, precum și penuria de forță de muncă.

Cu toate acestea, scrie sursa citată, operațiunile din România ale Beltrame au raportat vânzări de peste 155.000 de tone de oțel beton și oțeluri speciale în primele 9 luni ale anului trecut.

FOTO Un român preia operațiunile Citi în Orientul Mijlociu și Africa CITEȘTE ȘI FOTO Un român preia operațiunile Citi în Orientul Mijlociu și Africa

La numai un an de la reluarea vânzărilor de oțel beton, în octombrie 2022, Donalam a reușit să dețină o cotă de aproximativ 24% din piața locală de bare.

Fondat în 1896 în Italia, grupul AFV Beltrame este astăzi unul dintre cei mai mari producători de bare de oțel și oțeluri speciale din Europa. Grupul are 7 fabrici în Italia, Franța, Elveția și România, cu un total de peste 3.000 de angajați, peste 2 milioane de tone de oțel vândute anual și activități comerciale în peste 40 de țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
beltrame donalam
donalam târgoviște
donalam călărași
românia piața oțelului