Selgros - majorare masivă de capital

Selgros - majorare masivă de capital
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 feb 2024

Holdingul elvețian Transgourmet a operat o majorare masivă de capital, în numerar, de 250 milioane lei, la Selgros Cash & Carry România, unul dintre cei mai importanți jucători din comerțul românesc, cu o rețea de 23 de unități. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

În urma operațiunii, capital social a urcat de la 288,2 milioane lei la 538,2 milioane lei, relevă date analizate de Profit.ro.

Rafturi goale în supermarketurile din Bruxelles, în urma protestelor fermierilor. Camioanele care fac aprovizionarea, blocate CITEȘTE ȘI Rafturi goale în supermarketurile din Bruxelles, în urma protestelor fermierilor. Camioanele care fac aprovizionarea, blocate

Selgros a înregistrat în 2022 o cifră de afaceri de 4,2 miliarde de lei (863,2 milioane euro), după un avans de 7,29% comparativ cu anul anterior. Compania se apropie tot mai mult de pragul de 1 miliard de euro cifră de afaceri.

Tot în creștere este și profitul net al retailerului. Dacă în 2021 înregistra o creștere a profitului net cu doar 6%, în 2022 creșterea a fost una exponențială, de 45%, ajungând la 103,8 milioane de lei (aproape 21 milioane de euro).

Compania și-a majorat și numărul de angajați, ajungând la 4.733 de la 4.625 câți avea cu un an în urmă, fiind printre cei mai importanți angajatori din domeniu.

FOTO Cehii de la Pikito au intrat în România CITEȘTE ȘI FOTO Cehii de la Pikito au intrat în România

În 2021, Selgros la afla pe penultimul loc în top 10 mai mari retaileri prezenți pe piața locală după cifra de afaceri.

Selgros Cash & Carry face parte din grupul Transgourmet, controlat în întregime de Coop Elveția, care deține în prezent 80 de magazine (43 în Germania, 23 în România, 17 în Polonia).

Retailerul a intrat pe piața din România în anul 2001 prin deschiderea primului magazin în Brașov, unde se află și sediul administrației centrale. Din 2019, Selgros nu a mai deschis niciun magazin pe plan local.

viewscnt
Afla mai multe despre
selgros cash & carry românia
top 10 retaileri