Japonezii de la SoftBank investesc 1 miliard de dolari într-un startup american

Japonezii de la SoftBank investesc 1 miliard de dolari într-un startup american
scris 19 dec 2016

Conglomeratul japonez din industria IT&C SoftBank Group, controlat de miliardarul Masayoshi Son, va investi 1 miliard de dolari în startup-ul american OneWeb, dezvoltatorul unei rețele de sute de sateliți menite să îmbunătățească accesul global la internet, în cadrul unei runde de finanțare care evaluează compania americană la aproximativ 2,5 miliarde de dolari.

Alte 200 de milioane de dolari au fost atrase de la investitorii actuali ai OneWeb, printre care Qualcomm, Airbus și magnatul britanic Richard Branson, fondatorul Virgin Group, scrie The Wall Street Journal.

În urma investiției, SoftBank va deveni principalul acționar al startup-ului înființat în 2012, cu o participație de circa 40%, potrivit unui comunicat al OneWeb.

OneWeb va folosi capitalul atras ca sa construiască și să lanseze pe orbită peste 640 de sateliți până la începutul anilor 2020, prin intermediul cărora populația din zonele rurale ale SUA și din statele în curs de dezvoltare va avea acces la internet de mare viteză.

VIDEO Un miliardar japonez a anunțat că va investi 50 de miliarde de dolari în startup-uri din SUA, după o întâlnire cu Trump CITEȘTE ȘI VIDEO Un miliardar japonez a anunțat că va investi 50 de miliarde de dolari în startup-uri din SUA, după o întâlnire cu Trump

SoftBank, grup înființat de Masayoshi Son în 1981, este proprietarul celui de-al treilea mare operator de telefonie mobilă din Japonia și deține participații însemnate la companii precum Sprint (a patra mare companie de telecom din SUA), Yahoo Japonia și gigantul chinez de comerț electronic Alibaba Group.

În vara acestui an, grupul nipon a convenit preluarea producătorului britanic de cipuri ARM Holdings pentru 24,3 miliarde de lire sterline (32 miliarde dolari), tranzacție prin care va dobândi practic o parte din majoritatea dispozitivelor mobile din lume și din viitoarele aparate electrocasnice conectate la Internet.

Câteva luni mai târziu, Softbank a anunțat că va înființa, împreună cu fondul de investiții publice al Arabiei Saudite, un Fond pentru investiții în industria mondială de tehnologie, care poate ajunge la circa 100 de miliarde de dolari prin cooptarea altor parteneri, iar la începutul acestei luni, Masayoshi Son a declarat, după o întrevedere cu președintele-ales al SUA, Donald Trump, că Softbank va investi 50 de miliarde de dolari în startup-uri din Statele Unite și va crea 50.000 de locuri de muncă.

viewscnt
Afla mai multe despre
softbank group
masayoshi son
oneweb
sateliti
internet