Leier anunță investiții cumulate de peste 25 milioane euro în România

Leier anunță investiții cumulate de peste 25 milioane euro în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 aug 2020

Producătorul austriac de materiale de construcții Leier a anunțat luni că grupul derulează investiții cumulate de peste 25 milioane euro în România, urmând să deschidă anul viitor două fabrici de betoane în localitățile Șimand, județul Arad, respectiv Câțcău, județul Cluj, în timp ce alte investiții se vor face în edificarea unei noi secții de prefabricate din beton la Iași și în dezvoltarea și tehnologizarea proceselor de producție în fabricile actuale ale grupului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Cele două fabrici au fost demarate în acest an și vor fi finalizate la Câțcău în martie 2021, iar la Șimand în iulie 2021, au prezentat pentru News.ro reprezentanții companiei.

"Companiile din România ale Grupului Leier, unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcții din centrul și estul Europei, derulează în prezent investiții de peste 25 milioane euro, cumulat. Investițiile aflate în desfășurare presupun deschiderea a două fabrici de betoane în județele Cluj și Arad, edificarea unei noi secții de prefabricate din beton la Iași, precum și dezvoltarea, respectiv tehnologizarea proceselor de producție în fabricile actuale ale Grupului Leier din România", a anunțat grupul.

EXCLUSIV Dragoș Anastasiu, proprietarul grupului Eurolines, printre puținii antreprenori din turism cu rezerve de cash, se aliază cu proprietarul City Grill pentru un lanț de restaurante, pregătind și o rețea de mici hoteluri CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dragoș Anastasiu, proprietarul grupului Eurolines, printre puținii antreprenori din turism cu rezerve de cash, se aliază cu proprietarul City Grill pentru un lanț de restaurante, pregătind și o rețea de mici hoteluri

Grupul Leier este prezent pe piața locală din 2006, fabrica de la Alba fiind prima din România deschisă sub tutela sa. Ulterior, Leier a cumpărat în 2018 cea mai mare fabrică de cărămidă la nivel național, Brikston, iar în 2019 și-a consolidat poziția prin achiziționarea Siceram, singurul producător de țiglă și blocuri ceramice din România.

Potrivit datelor companiei, cifra de afaceri înregistrată de Leier Rom în anul 2019 a fost de peste 5 milioane de euro, în creștere cu 25% față de anul precedent. Aceasta are la bază producția de prefabricate din beton – elemente de cofraj, zidărie, elemente pentru sisteme de canalizări, dale, pavele, coșuri de fum, borduri, panouri fonoabsorbante și alte produse speciale de înaltă calitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
leier
romania