Lenovo CO2 Offset Service este un instrument esențial pentru organizațiile care doresc să contribuie la crearea unui mediu înconjurător mai sustenabil

Lenovo CO2 Offset Service este un instrument esențial pentru organizațiile care doresc să contribuie la crearea unui mediu înconjurător mai sustenabil
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 17 iun 2022

Lenovo se angajează să facă mediul înconjurător mai sustenabil pentru generațiile prezente și viitoare. Clienții își pot reduce impactul asupra mediului în fiecare etapă a duratei de viață a unui produs, de la fabricare și ambalare până la livrare și service, utilizând serviciile de sustenabilitate Lenovo. Serviciul de compensare a emisiilor de carbon, prin intermediul căruia întreprinderile pot achiziționa credite de compensare a emisiilor de carbon echivalente cu emisiile calculate ale dispozitivelor, este una dintre cele mai populare variante de  sustenabilitate puse la dispoziție de Lenovo.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În esență, Lenovo a evaluat costul emisiilor de carbon pentru fiecare dispozitiv, luând în considerare fabricarea, transportul și utilizarea acestuia timp de cinci ani și sprijină compensarea prin investiții în programe de mediu recunoscute.

Compensarea emisiilor de CO2 devine o prioritate a mediului organizational din România

Fiecare organizație sau instituție intenționează să compenseze emisiile de gaze cu efect de seră care nu pot fi reduse în mod direct. Această organizație investește în proiecte de compensare, care pot fi locale sau internaționale.

Proiectele de compensare a emisiilor de CO2 alese de clienții noștri pot fi: refolosirea, energia regenerabilă, captarea gazului metan, energia solară, energia eoliană sau energia din biomasă.

Odată ce dispozitivele Lenovo care sunt echipate cu acest serviciu de compensare a emisiilor de CO2 sunt achiziționate, clienții pot alege ce proiecte de compensare a emisiilor de CO2 să sprijine și vor primi credite de compensare a emisiilor de carbon pentru contribuția lor la reducerea emisiilor de carbon. Odată ce produsele sunt expediate, Lenovo raportează partenerului său oficial de compensare a emisiilor de carbon, care finalizează tranzacția și emite un certificat unic cu numărul de serie specific HW, pe care Lenovo îl pune la dispoziția clienților. Astfel, numărul de serie al fiecărui dispozitiv este legat de proiectul de mediu care a sprijinit achiziționarea acestuia, iar contribuția la compensarea emisiilor de carbon poate fi urmărită și confirmată în orice moment.

În acest fel, Lenovo oferă un serviciu complet, care nu necesită niciun efort suplimentar din partea companiilor pentru a reduce impactul activităților lor asupra mediului și pentru a le sprijini în respectarea directivelor europene. Serviciile de compensare a emisiilor de CO2 sunt considerate o caracteristică hardware a dispozitivelor Lenovo și sunt ușor de implementat de către companii, compensarea bazându-se pe emisii realiste care acoperă producția, transportul și un ciclu tipic de utilizare de 5 ani pentru fiecare produs.

Lenovo își confirmă angajamentul de a modela inteligența informatică pentru a crea o lume mai bună și preocuparea sa continuă pentru sustenabilitate. Compania este inclusă în clasamentul Corporate Knights al celor mai sustenabile 100 de corporații la nivel global și este cotată AA în Hang Seng Corporate Sustainability Index 2019.

Lenovo se implică activ în implementarea măsurilor de sustenabilitate, încă din 2008

Din 2008, Lenovo s-a implicat activ în implementarea măsurilor de sustenabilitate, de la modul în care sunt ambalate produsele, prin folosirea de materiale organice (bambus și trestie de zahăr), reducând astfel dimensiunea cutiilor de transport, până la utilizarea de materiale reciclate și reciclabile în realizarea produselor. An de an, compania face progrese și continuă să inoveze, iar serviciul de compensare a emisiilor de CO2 este un exemplu al modului în care compania poate ajuta organizațiile să devină mai durabile și mai sustenabile.

Fiind una dintre primele mari corporații industriale din lume, obiectivul este neutralitatea climatică până în 2030 și reducerea emisiilor de CO2 cu mai mult de jumătate în următorii șase ani. Un studiu realizat de Lenovo și de alte companii IT arată că 57% dintre consumatori sunt dispuși să își schimbe comportamentul și preferințele de cumpărare pentru a reduce impactul negativ asupra mediului. De asemenea, 77% dintre consumatori spun că este important ca mărcile să fie sustenabile și responsabile față de mediu.

Compensarea emisiilor de CO2 este posibilă pentru persoanele și companiile care achiziționează produsele Lenovo

Serviciul Lenovo CO2 Offset colaborează cu o serie de proiecte benefice pentru mediu, dezvoltând noi inițiative și sprijinindu-le pe cele deja existente. Fiecare dintre proiectele pe care vă putem ajuta să le sprijiniți au fost verificate și aprobate de Organizația Națiunilor Unite, astfel încât, mediul organizational se poate asigura de eficacitatea și eficiența contribuțiilor avute. Fie că ne referim la îmbunătățirea energiei regenerabile, la reducerea poluării aerului sau la eliminarea sigură a deșeurilor, decizia  de a compensa achizițiile are un impact puternic și o serie de beneficii relevante.

Prin urmare, compensarea emisiilor de CO2 este un instrument pus la dispoziție de Lenovo pentru persoanele și organizațiile care doresc să reducă impactul amprentei  de carbon și poate fi privit ca un efort comun de protejare a mediului. Compensarea emisiilor de dioxid de carbon (CO2) reprezintă o parte importantă a eforturilor de încetinire a încălzirii globale și oferă o șansă de a reduce emisiile la sursă.

Serviciul Lenovo CO2 Offset Service, disponibil acum și în România, permite companiilor să compenseze emisiile de carbon asociate echipamentelor Lenovo prin proiecte de mediu susținute de Organizația Națiunilor Unite. Emisiile medii ale fiecărui dispozitiv achiziționat sunt calculate pe parcursul ciclului de viață de cinci ani, iar impactul este compensat printr-o contribuție la proiectul de mediu selectat și comunicat în mod clar clientului în tonuri metrice pentru o trasabilitate ușoară.  În prezent, serviciul este disponibil pentru PC-urile din gama Think. Și începând cu a doua jumătate a anului 2022 pentru toate PC-urile Legion și Yoga.

Serviciul de compensare a emisiilor de CO2 al Lenovo beneficiază de primul certificat DEKRA oferit pentru un producător de electronice.

Lenovo este primul producător de hardware care primește certificarea DEKRA, oferind clienților siguranța că pot avea încredere în declarațiile companiei privind compensarea emisiilor de CO2.

"Obținerea unui certificat de validare recunoscut la nivel internațional de către DEKRA oferă clienților siguranța că pot avea încredere în afirmațiile noastre privind compensarea CO2 și că pot alinia compensarea cu propriile obiective de sustenabilitate", a declarat Aurel Nețin, country manager al filialei Lenovo din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
lenovo
mediu