Limbile țărilor nordice, cele mai căutate pe piața muncii. Cum îi recompensează companiile pe angajați, în funcție de limba străină pe care o cunosc

Limbile țărilor nordice, cele mai căutate pe piața muncii. Cum îi recompensează companiile pe angajați, în funcție de limba străină pe care o cunosc
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 apr 2019

Companiile din Business Process Outsourcing și Shared Service Center au politici diferite de atragere a talentelor în funcție de limba străină pe care o cunosc. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Una din zece companii aplică o politică diferențiată de acordare a acestui tip de beneficiu în funcție de orașul în care angajații își derulează activitatea, arată un studiu Mercer Marsh Benefits.

CONFIRMARE Alpha Bank România lansează obligațiuni ipotecare de până la 1 miliard de euro. Prima bancă din România care emite astfel de instrumente de finanțare CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Alpha Bank România lansează obligațiuni ipotecare de până la 1 miliard de euro. Prima bancă din România care emite astfel de instrumente de finanțare

Studiul a indicat existența a 3 tipuri diferite de compensații pentru vorbitorii de limbi străine: aproape jumătate dintre companiile chestionate oferă o sumă fixă în plus față de salariul de bază, un sfert dintre acestea acordă o sumă fixă pe care o includ în salariul de bază în timp ce restul oferă beneficiul sub forma de procentaj din salariul de bază.

Cunoașterea limbii franceze este recompensată de peste 70% dintre companiile care au participat la studiu. În ordine, în funcție de procentajul companiilor care acordă bonus pentru cunoașterea lor, limbile străine cele mai căutate sunt: Germană (64%), Spaniolă (52%), Italiană (50%), Poloneză și Rusă (48%), Cehă (40%).

Din perspectiva bonusurilor încasate de angajații din București, un cunoscător al limbii daneze poate obține minimum 2.000 de lei în plus la salariu, iar un vorbitor de olandeză sau de suedeză, minimum 1.600 de lei, în timp ce pentru un cunoscător de cehă sau de poloneză, bonsurile acordate suplimentar pot începe de la 1.500 de lei. Toate valorile menționate sunt în sume brute.

Studiul a vizat peste 30 de organizații din BPO (Business Process Outsourcing) și Shared Service Center (SSC) din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
bpo
limbi straine
beneficii salariu