Mastercard și Enel X au deschis în Israel un laborator de cercetare și dezvoltare în domeniile Fintech și cibernetic

Mastercard și Enel X au deschis în Israel un laborator de cercetare și dezvoltare în domeniile Fintech și cibernetic
scris 14 mai 2020

Mastercard și Enel X au anunțat miercuri că lansează un nou laborator de cercetare în Israel pentru a promova inovațiile în tehnologia financiară și securitatea cibernetică destinată ecosistemelor de plăți și de energie la nivel global.

"Mastercard și Enel X lansează un nou laborator de cercetare în Israel pentru a promova inovațiile în tehnologia financiară și securitatea cibernetică destinată ecosistemelor de plăți și de energie la nivel global. Laboratorul va colabora cu start-up-uri pentru testarea și dezvoltarea de produse și soluții, cu un accent special pe securitatea digitală, platformele fintech, autentificarea digitală și incluziunea financiară", arată Enel într-un comunicat.

Laboratorul va obține o licență de trei ani și aproximativ 3,7 milioane de dolari SUA din fondurile publice pentru a acoperi înființarea laboratorului, costurile operaționale și validarea conceptului dezvoltat cu start-up-urile locale, scrie News.ro.

Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Fondul de investiții al Dedeman: Ne uităm, în criză, la câteva firme, iar peisajul este foarte interesant. Nu îl căutăm pe Goliat, ci pe David! Proiecția pentru economie CITEȘTE ȘI Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Fondul de investiții al Dedeman: Ne uităm, în criză, la câteva firme, iar peisajul este foarte interesant. Nu îl căutăm pe Goliat, ci pe David! Proiecția pentru economie

Noul laborator, lansat în parteneriat cu Guvernul Israelului în urma unei licitații desfășurate de Autoritatea pentru Inovare din Israel, va colabora cu start-up-uri pentru testarea și dezvoltarea soluțiilor în domeniul fintech și securității cibernetice.

"Laboratorul este înființat în parteneriat cu Guvernul Israelului, în urma unei proceduri concurențiale de licitație lansată de Autoritatea pentru Inovare din Israel (IIA), care are ca scop promovarea inovațiilor în sectoarele fintech și cibernetic, prin accelerarea creșterii ecosistemului de start-up-uri din această țară", se arată în comunicat.

Noul laborator va combina puterea economiei antreprenoriale a Israelului cu sprijinul infrastructurii tehnice, a cunoștințelor și a expertizei laboratorului.

"Astăzi, mai mult ca oricând, organizațiile trebuie să asigure că securitatea este în fruntea tuturor inovațiilor. Această nouă colaborare ne va permite să obținem resurse din partea mai multor parteneri - incluzând renumita economie antreprenorială a Israelului - pentru a ajuta la aducerea și mai rapid pe piață a inovațiilor și la reducerea amenințării și costurilor din ce în ce mai mari ale atacurilor cibernetice”, a declarat Ajay Bhalla, președinte Cyber & Intelligence pentru Mastercard.

Noul laborator va fi înființat în sudul orașului Be’er Sheva, un oraș considerat de guvernul israelian drept capitala cibernetică și fintech a lumii și care va cuprinde centre de cercetare și dezvoltare IT ale multor companii de top de tehnologie la nivel mondial.

"Noul laborator ne oferă oportunitatea unică de a lucra cu start-up-uri israeliene pentru a aduce tehnologii financiare inovatoare la îndemâna milioanelor de clienți ai noștri din întreaga lume”, a declarat Francesco Venturini, Head of Enel X.

El precizează că cele două companii vor sprijini aceste start-up-uri pentru a dezvolta și a lansa soluții de cea mai bună calitate în sectoarele fintech și securitate cibernetică.

Această extindere este cea mai recentă dintr-o serie de investiții ale Mastercard în securitate cibernetică, consolidând angajamentul companiei de a sprijini inovația și dezvoltarea talentelor. Laboratorul va veni în completarea sediului actual al Mastercard din Tel Aviv, a programului său global de implicare Start Path, care a câștigat premii, și cele opt centre tehnologice globale din Arlington, Dublin, New York, Pune, St. Louis, Sydney, Vadodora și Vancouver.

Laboratorul se bazează pe registrul de colaborare al Mastercard și Enel în domenii precum cel al produselor de incluziune financiară pentru plățile ne-bancabile și portofel digital pentru stațiile de încărcare a vehiculelor electrice.

Enel a deschis primul său Hub de Inovare în Tel Aviv, în 2016, și de atunci a colaborat cu 35 de start-up-uri locale în domenii precum Internet of Things, securitate cibernetică, mobilitate electrică, stocare de energie și multe altele. În plus, laboratorul de inovație Infralab al Enel, dedicat digitalizării afacerilor din domeniul infrastructurii, găzduiește astăzi mai mult de șase companii în laborator, precum și opt start-up-uri suplimentare. Hubul și Infralab fac parte din rețeaua globală de 10 hub-uri de inovare și 20 de laboratoare pe care Enel le are în întreaga lume, inclusiv în Brazilia, Chile, Italia, Rusia, Spania și SUA.

Enel precizează că a derulat proiecte cu aproximativ 300 de start-up-uri din întreaga lume, stimulând inovația în toate activitățile sale globale.

Mastercard este o companie globală de tehnologie din industria plăților.

Enel X este divizia globală de afaceri a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare și soluții digitale în sectoarele în care energia prezintă cel mai mare potențial de transformare: orașe, case, industrii și mobilitate electrică. Compania este lider global în soluții de echilibrare a rețelei prin managementul consumului, cu o capacitate de management al consumului de peste 6 GW la nivel mondial și o capacitate instalată de stocare de 110 MW la nivel mondial, fiind unul dintre operatorii de top în sectorul mobilității electrice, cu peste 80.000 de puncte de încărcare a vehiculelor electrice, publice și private, la nivel global (la 31 decembrie 2019).

viewscnt
Afla mai multe despre
mastercard
enel x
israel