Nou jucător: Slovenii de la Resalta intră în România printr-un joint-venture cu Next Energy Partners

Nou jucător: Slovenii de la Resalta intră în România printr-un joint-venture cu Next Energy Partners
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 13 mai 2020

Compania slovenă Resalta, specializată în soluții de eficientizare energetică și proiecte de energie regenerabilă, a înființat o subsidiară în România, în parteneriat cu firma românească Next Energy Partners, proprietara unei centrale eoliene în Galați.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

România este a zecea piață pentru Resalta.

“România are un potențial imens pentru eficientizarea energetică și energia regenerabilă”, au transmis reprezentații companiei slovene.

EXCLUSIV Listarea anul acesta a Hidroelectrica - compromisă din cauza COVID-19 CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Listarea anul acesta a Hidroelectrica - compromisă din cauza COVID-19

Cu sediul în București, societatea mixtă Resalta România se va concentra pe furnizarea de servicii în domeniul energiei fotovoltaice, precum și pe proiecte de cogenerare CHP și de iluminat industrial.

Compania va fi condusă de Bogdan Popoiu, directorul general al Next Energy Partners.

Fondată în 2011, Next Energy Partners produce și furnizează energie electrică din surse eoliene, având în portofoliu o centrală cu o capacitate de 2 MW, situată în localitatea Slobozia Conachi, județul Galați.

Resalta, cu sediul la Ljubljana, operează în Slovenia, Bulgaria, Croația, Cehia, Italia, Muntenegru, Macedonia de Nord, Polonia și Serbia. Compania oferă soluții de eficientizare energetică, pe lista acționarilor regăsindu-se compania de energie Energetika Ljubljana, parte a holdingului sloven cu capital de stat Javni Holding, fondul de investiții BlackPeak Capital, precum și Banca Europeană de Investiții (BEI).

BEI a acordat, recent, un împrumut de 12 milioane de euro companiei slovene, pentru investiții în digitalizare și noi produse și servicii.

viewscnt
Afla mai multe despre
resalta romania
societate mixta
next energy partners
joint venture
subsidiara
eficientizare energetica
centrala eoliana slobozia conachi