Amazon adăugă canale de televiziune live în oferta serviciului Prime Video

Amazon adăugă canale de televiziune live în oferta serviciului Prime Video
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mai 2017

Amazon a anunțat marți că va include canale de televiziune live în serviciul său Prime Video din Marea Britanie și Germania, la care utilizatorii vor avea acces pentru o taxă suplimentară, informează dailymail.co.uk.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Utilizatorii Amazon vor putea să se aboneze la 40 de posturi de televiziune precum ITV, Discovery și Eurosport în mod individual, fără să plătească pentru un pachet de televiziuni, scrie News.ro.

Alte televiziuni disponibile sunt: ITV Hub+, hayu, MUBI, BFI Player, MGM, Hopster, Shudder și Heera.

Abonații la serviciul Prime Video plătesc o taxă anuală de 79,99 de lire sterline în Marea Britanie și de 100 de dolari în SUA.. De acum, clienții serviciului Prime vor putea plăti lunar între 1,93 de dolari și 12,97 de dolari pentru un canal de televiziune transmis în direct.

Un serviciu similar al Amazon operează deja în Statele Unite ale Americii, clienții având acces la televiziuni transmise live precum Showtime și HBO. Însă, aceasta este prima dată când clienții din Europa vor putea să urmărească televiziune prin intermediul serviciului Prime. Până în prezent, Prime Video a oferit doar filme și show-uri de televiziune on-demand în Marea Britanie.

Prin acest demers, Amazon intră în competiție cu servicii rivale precum Netflix și operatori pay-TV, precum Sky, dar și cu Virgin Media și BT, care adaugă posturi de televiziune în serviciile lor de streaming.

”Canalele Amazon oferă consumatorilor puterea de a alege exact ceea ce ei vor să urmărească”, a spus Alex Green, directorul Canalelor Amazon din Europa.

Mișcarea surpriză a lui Marius Tucă: se retrage din afacerea cu Smart FM și lasă postul de radio pe mâna fiicei sale de 18 ani CITEȘTE ȘI Mișcarea surpriză a lui Marius Tucă: se retrage din afacerea cu Smart FM și lasă postul de radio pe mâna fiicei sale de 18 ani

Compania a investit și în programe originale și a plătit 250 de milioane de dolari pentru show-ul ”The Grand Tour”, prezentat de Jeremy Clarkson, potrivit Financial Times.

Amazon va transmite în direct, prin streaming, și conținut sportiv, începând cu turneul de tenis Roland Garros, care va începe duminică.

Într-o înțelegere cu NFL, Amazon va transmite 10 meciuri în direct în acest an, în valoare de 50 de milioane de dolari.

Potrivit JPMorgan, Amazon va cheltui 4,5 miliarde de dolari în acest an pentru conținut video.

Compania a refuzat să comenteze despre posibilitatea de a oferi noile canale de televiziune pe alte piețe.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
prime video