CEO-ul CNN pleacă de la conducerea postului de știri

CEO-ul CNN pleacă de la conducerea postului de știri
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 iun 2023

CEO-ul CNN, cel mai vechi post de știri din Statele Unite, Chris Licht, care deține acest post din mai 2022, urmează să plece de la conducerea postului american, anunță grupul, după mai multe săptămâni de schimbări în redacție, din care o parte îi contesta gestionarea, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Chris Lich, în vârstă de 50 de ani, a preluat conducerea CNN în mai 2022, după plecarea bruscă a CEO-ului emblematic Jeff Zucker, care nu le-a spus conducătorilor săi despre o relație amoroasă pe care o avea cu un cadru CNN.

ULTIMA ORĂ Guvernul a pregătit riposta pentru israelienii de la Plaza Centers, care solicită despăgubiri de 385 milioane euro pentru Casa Radio CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Guvernul a pregătit riposta pentru israelienii de la Plaza Centers, care solicită despăgubiri de 385 milioane euro pentru Casa Radio

El a încercat să relanseze postul, a cărui audiență suferea din cauza concurenței cu postul rival consevator Fox News, dar și cu MSNBC, cu o linie editorială mai de stânga, scrie News.ro.

El a efectuat o serie de remanieri ale grilei de programe, însă fără succes pentru moment, și a încercat să dea câteva lovuturi de presă - în primul rând o emisiune în direct și cu public cu Donald Trump, la jumătatea lui mai.

Acest program a fost primit rău de o parte a opiniei publice, dar și în redacție, care denunță o platformă oferită fără rezerve fostului preșeidnte american, în fața unei asistențe alcătuită din simpatizanți, majoritatea republicani care-l susțineau.

Peste 560 de blocuri din Capitală, fără apă caldă CITEȘTE ȘI Peste 560 de blocuri din Capitală, fără apă caldă

Efectul emisiunii asupra audienței a fost de scurtă durată, iar câteva zile mai târziu CNN a ajuns în urma postului conservator Newsmax în clasamentul zilnic.

Poziția lui Chris Lich a fost fragilizată și mai mult de publicarea, săptămâna trecută, a unui articol foarte lung articol în revista The Atlantic, care a subliniat ruptura clară între CEO și echipa sa.

”Sarcina nu era simplă, mai ales într-un moment de mare schimbare și de transformare, iar Chris și-a pus tot sufletul”, comentează într-o notă internă obținută de AFP CEO-ul Warner Bros Discovery, firma mamă a CNN, David Zaslav.

”Din nefericire, lucrurile nu au decurs așa cum am sperat, iar, în final, îmi asum responsabilitatea”, afirmă el.

Postul anunță că înlocuitorul sau înlocuitoarea lui Chris Licht nu a fost ales/aleasă și că, până atunci, CNN se sprijină pe o echipă de conducere interimară, alcătuită din trei vicepreședinți care se ocupă deja în cadrul grupului cu probleme editoriale și din numărul doi în partea comercială.

viewscnt
Afla mai multe despre
cnn
stiri