Channel 4 analizează dacă ar putea fi achiziționată de un trust non-profit, ca alternativă la privatizare

Channel 4 analizează dacă ar putea fi achiziționată de un trust non-profit, ca alternativă la privatizare
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 oct 2022

Compania de televiziune publică Channel 4 din Marea Britanie analizează dacă ar putea fi achiziționată de un trust non-profit ca alternativă la o privatizare comercială, potrivit publicației Telegraph, citată de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Channel 4 se gândește dacă ar putea strânge bani de la fundații și organizații de caritate, dar a adăugat că discuțiile sunt într-un stadiu incipient și nu au progresat încă la discuții cu potențiali susținători, scrie News.ro.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Pe lângă Credit Suisse, cred că mai sunt și alte instituții financiare care ar putea să intre în atenția piețelor CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Pe lângă Credit Suisse, cred că mai sunt și alte instituții financiare care ar putea să intre în atenția piețelor

Orice astfel de tranzacție este de așteptat să necesite sute de milioane de lire sterline.

Channel 4 nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Guvernul fostului premier Boris Johnson urmărea vânzarea Channel 4, argumentând că o astfel de mișcare ar asigura viitorul televiziunii publice, care este finanțată din surse comerciale.

Dar guvernul a schimbat tactica după ce secretarul britanic pentru Cultură, Michelle Donelan, a declarat luna trecută că reexaminează cazul pentru privatizare.

Channel 4 a fost creată de guvernul fostului prim-ministru conservator Margaret Thatcher în anii 1980, pentru a oferi o alternativă îndrăzneață la BBC și ITV, cu accent pe publicul deservit insuficient.

viewscnt
Afla mai multe despre
channel 4
televiziune