Starbucks, Pizza Hut, KFC, McDonald's constată că a venit valul anunțat de multe luni și își văd vânzările căzând

Starbucks, Pizza Hut, KFC, McDonald's constată că a venit valul anunțat de multe luni și își văd vânzările căzând
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mai 2024

Starbucks, Pizza Hut și KFC se numără printre lanțurile care au raportat scăderi ale vânzărilor la aceleași magazine în acest trimestru, conform CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Starbucks a anunțat o scădere surprinzătoare a vânzărilor pentru ultimul său trimestru, ducând acțiunile sale în scădere cu 17%. Pizza Hut și KFC au raportat, de asemenea, o scădere a vânzărilor la același magazin.

Producția de vin a țărilor europene s-a prăbușit la cel mai mic nivel din ultimii 60 de ani. Scumpirea a dus la cel mai mic consum din ultimii 28 de ani CITEȘTE ȘI Producția de vin a țărilor europene s-a prăbușit la cel mai mic nivel din ultimii 60 de ani. Scumpirea a dus la cel mai mic consum din ultimii 28 de ani

Lanțul american de fast food McDonald's a ratat ținta trimestrială de profit pentru prima dată în ultimii doi ani, consumatorii fiind mai atenți la buget și mai puțin la oferte, iar conflictul din Orientul Mijlociu afectând vânzările internaționale.

De multe luni economiștii au prezis că mulți consumatori își vor reduce cheltuielile ca răspuns la prețuri și rate ale dobânzilor mai mari. Dar a durat ceva timp pentru ca lanțurile de fast-food să-și vadă vânzările chiar scăzând, în ciuda mai multor sferturi de avertismente adresate investitorilor că acei consumatori cu venituri mici slăbesc, iar ceilalți își schimbă opțiunile mai scumpe.

FOTO Burger King, acum cu un nou francizat, continuă expansiunea în România CITEȘTE ȘI FOTO Burger King, acum cu un nou francizat, continuă expansiunea în România

Costul mesei la restaurantele cu servicii rapide a crescut mai repede decât cel al mesei acasă. Prețurile restaurantelor cu servicii limitate au crescut cu 5% în martie, comparativ cu perioada din anul precedent, în timp ce prețurile la alimente au crescut mai lent.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
mcdonald’s
chris kempczinski
fast-food