Donald Trump si Joe Biden au agreat regulile primei dezbateri TV, pe 27 iunie

Donald Trump si Joe Biden au agreat regulile primei dezbateri TV, pe 27 iunie
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iun 2024

O oră și jumătate de dezbatere fără public și microfoane care pot fi închise pentru a asigura respectarea timpului de vorbire: regulile primei dezbateri de campanie dintre Joe Biden și Donald Trump, care va avea loc în 27 iunie, au fost făcute publice sâmbătă, de CNN, care o va organiza, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Duelul dintre principalii candidați la alegerile prezidențiale americane va avea loc la Atlanta, în Georgia, în sud-estul Statelor Unite, la o dată mult mai devreme decât de obicei. Când a fost anunțat, în luna mai, canalul a indicat că schimbul de replici va avea loc fără public, o formulă preferată de Joe Biden, potrivit News.ro.

MICROFOANE CARE POT FI DEZACTIVATE

CNN a anunțat sâmbătă că echipele de campanie ale ambilor candidați au convenit asupra unei serii de alte aranjamente, inclusiv utilizarea unor pupitre identice și a unor microfoane care pot fi dezactivate.

"Microfoanele vor fi puse în surdină pe toată durata dezbaterii, cu excepția momentelor în care candidatului îi vine rândul să vorbească", precizează CNN, adăugând că prezentatorii Jake Tapper și Dana Bash "vor folosi toate instrumentele de care dispun pentru a impune respectarea timpului și a asigura o discuție civilizată".

Dezbaterea de 90 de minute va fi întreruptă de două pauze publicitare, iar echipele de campanie nu vor putea interacționa cu candidații în timpul acestor pauze, mai precizează canalul.

NOTIȚE INTERZISE

Notițele scrise în prealabil nu vor fi permise pe scenă, dar "candidații vor primi un pix, un bloc de hârtie și o sticlă de apă". Președintele democrat și predecesorul său republican au convenit să dezbată de două ori înainte de alegerile prezidențiale din 5 noiembrie: la 27 iunie și la 10 septembrie. Cea de-a doua dezbatere va fi găzduită de ABC.

"El spune că vrea să mai dezbată cu mine. În acest caz, fă-mi o favoare, amice. O voi face chiar de două ori", a declarat Joe Biden la jumătatea lunii mai. Donald Trump, care cerea de mult timp un duel televizat, a ridicat imediat mănușa: "Spune-mi când, voi fi acolo. Lupta a început!

viewscnt
Afla mai multe despre
dezbatere tv dolald trump joseph biden
alegeri sua