Lituania impune o interdicție nelimitată asupra posturilor de radio și televiziune

Lituania impune o interdicție nelimitată asupra posturilor de radio și televiziune
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iun 2024

Lituania a extins interdicția privind difuzarea și retransmisia posturilor de radio și televiziune din Rusia și Belarus, fără o limită inițială a restricției, după ce parlamentarii au convenit asupra măsurii joi, potrivit DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Interdicția se aplică atâta timp cât Rusia și aliatul său apropiat Belarus sunt considerați un pericol și o amenințare la adresa securității țării baltice, membră a UE și NATO, în strategia națională de securitate, a convenit parlamentul aproape în unanimitate, într-un amendament la o lege, scrie Agerpres.

Google TV se pregătește să introducă reclame CITEȘTE ȘI Google TV se pregătește să introducă reclame

Lituania, care se învecinează cu exclava rusă Kaliningrad și Belarus, un aliat apropiat al Rusiei, găzduiește, de asemenea, o minoritate de persoane cu origini rusești, care reprezintă 5% din cei 2,8 milioane de locuitori ai săi.

Lituania a încetat să difuzeze toate posturile de radio și televiziune înregistrate în Rusia și Belarus după ce forțele Moscovei și-au lansat invazia pe scară largă din Ucraina în 2022, la fel ca Estonia și Letonia, în încercarea de a preveni diseminarea propagandei de război și a dezinformării rusești.

Alte țări din UE au interzis, de asemenea, mass-media rusă, deoarece Moscova urmărește o strategie hibridă în conflict, răspândind dezinformarea prin intermediul instituțiilor media sponsorizate de stat și pro-Kremlin.

viewscnt
Afla mai multe despre
radio
televiziune
lituania