Lituania impune o interdicție nelimitată asupra posturilor de radio și televiziune

Lituania impune o interdicție nelimitată asupra posturilor de radio și televiziune
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iun 2024

Lituania a extins interdicția privind difuzarea și retransmisia posturilor de radio și televiziune din Rusia și Belarus, fără o limită inițială a restricției, după ce parlamentarii au convenit asupra măsurii joi, potrivit DPA.

Interdicția se aplică atâta timp cât Rusia și aliatul său apropiat Belarus sunt considerați un pericol și o amenințare la adresa securității țării baltice, membră a UE și NATO, în strategia națională de securitate, a convenit parlamentul aproape în unanimitate, într-un amendament la o lege, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Google TV se pregătește să introducă reclame CITEȘTE ȘI Google TV se pregătește să introducă reclame
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Lituania, care se învecinează cu exclava rusă Kaliningrad și Belarus, un aliat apropiat al Rusiei, găzduiește, de asemenea, o minoritate de persoane cu origini rusești, care reprezintă 5% din cei 2,8 milioane de locuitori ai săi.

Lituania a încetat să difuzeze toate posturile de radio și televiziune înregistrate în Rusia și Belarus după ce forțele Moscovei și-au lansat invazia pe scară largă din Ucraina în 2022, la fel ca Estonia și Letonia, în încercarea de a preveni diseminarea propagandei de război și a dezinformării rusești.

Alte țări din UE au interzis, de asemenea, mass-media rusă, deoarece Moscova urmărește o strategie hibridă în conflict, răspândind dezinformarea prin intermediul instituțiilor media sponsorizate de stat și pro-Kremlin.

viewscnt
Afla mai multe despre
radio
televiziune
lituania