Grupul Clever cere CNA să retragă Licența audiovizuală și să suspende emisia postului Realitatea Plus

Grupul Clever cere CNA să retragă Licența audiovizuală și să suspende emisia postului Realitatea Plus
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 nov 2023

Ținând cont de repetatele abateri, de multiplele sancțiuni și de felul în care postul Realitatea Plus înțelege să-și desfășoare misiunea de a informa publicul și de a respecta drepturile celor pe care-i acuză, firma Clever Media Network (CMN) solicită public CNA retragerea licenței audiovizuale și suspendarea emisiei postului Realitatea Plus pentru acuzațiile fără dovezi făcute în emisiunea Culisele statului paralel din 22 noiembrie orele 18:00 - 19:30.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În timpul acestei emisiuni, fără a cere un punct de vedere, fără a verifica acuzațiile și fără a prezenta vreo dovadă, realizatoarea și invitații din platou au adus grave acuzații, cu prejudicii de imagine, firmei și acționarilor CMN. Timp de aproape 90 de minute s-au derulat pe ecran acuzații extrem de grave, unele penale, fără să fie prezentată măcar o singură dovadă, toate fiind minciuni și calomnii. CMN respinge aceste acuzații, considerându-se grav prejudiciată de toți cei care au făcut afirmații fără dovezi și fără acoperire în timpul emisiunii. Faptul că o tranzacție legală, încheiată între două entități private, dintre care una este din grupul nostru, ajunge să fie obiectul unor acuzații halucinante, nereale și fără vreo bază reală reprezintă un lucru extrem de grav pentru mediul de business din România, pentru cei care încearcă să-și desfășoare onest activitatea în această țară și pentru presa românească. 

Din aceste considerente și ținând cont de repetatele abateri de la deontologia profesională și de la regulile pe care trebuie să le respecte un post de știri, reguli cu care au fost de acord atunci când au primit licența audiovizuală, firma CMN cere în mod public public CNA să-și exercite atribuțiile de garant al interesului public și unică autoritate de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale și să retragă licența audiovizuală/să suspende emisia postului Realitatea Plus.

După ce decizia de oprire a emisiei, pentru 10 minute, a fost confirmată printr-o decizie definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, CNA trebuie să analizeze cu celeritate dacă acest post mai poate continua să-și susțină acuzațiile mizerabile, în spațiul public, în condițiile în care postul Realitatea Plus a primit în ultimii 5 ani sancțiuni de peste 850.000 lei din partea CNA. 

Precizăm că CMN susține libertatea presei, a jurnaliștilor și orice formă de organizare care susține dezvoltarea presei din România. CMN nu poate susține însă grupurile care sunt construite pentru șantaj, calomnie și care aleg să nu respecte un minim de deontologie profesională. Este de neconceput ca societatea românească și statul român să tolereze astfel de construcții media care nu-și plătesc taxele, intră în faliment, își însușesc fraudulos mărci deținute de alte entități și al căror scop final este denigrarea și șantajul, mai ales că toate aceste acțiuni denigratoare au fost făcute în mod repetat, ostentativ și în totalul dispreț al legii, fapt care duce la o slăbire treptată a încrederii în instituțiile statului, poate chiar la o disoluție a Autorității Statului Român.

Este evident faptul că întreaga campanie de denigrare și calomnie îndreptată împotriva noastră este inițiată și susținută inclusiv financiar de către anumite entități care ar face orice să oprească achiziția Telekom Mobile de către o Companie Românească. Suntem siguri că managementul local al acestor entități nu are niciun fel de mandat de la sediul central pentru asocierea cu presa de tip șantajist. 

viewscnt
Afla mai multe despre
tv
realitatea
cna