Guvernul britanic vrea să vândă postul public de televiziune Channel 4

Guvernul britanic vrea să vândă postul public de televiziune Channel 4
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 iun 2021

Guvernul britanic vrea să vândă postul de televiziune Channel 4, care este deținut de stat dar care se finanțează prin publicitate, anunțând că este deschis ofertelor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Vom fi deschiși să primim oferte din partea celor care își vor exprima interesul", a declarat miercuri ministrul pentru mass-media John Whittingdale, la postul de radio LBC, întrebat dacă o companie străină ar putea cumpăra televiziunea, scrie News.ro.

Marile companii de tehnologie, Google, Apple, Facebook și Amazon, încearcă din răsputeri să împiedice adoptarea mai multor proiecte legislative antitrust în SUA. Șeful Apple chiar a sunat mai mulți congresmeni CITEȘTE ȘI Marile companii de tehnologie, Google, Apple, Facebook și Amazon, încearcă din răsputeri să împiedice adoptarea mai multor proiecte legislative antitrust în SUA. Șeful Apple chiar a sunat mai mulți congresmeni

Guvernul conservator a anunțat miercuri că intenționează să vândă Channel 4, lansat în urmă cu 39 de ani, ca o alternativă față de BBC și ITV, pentru a-i asigura viitorul ca televiziune de servicii publice.

Canalul finanțat prin publicitate a fost creat cu misiunea de a oferi programe mai provocatoare și distincte pentru publicul care nu este atras de televiziunile tradiționale.

În loc să-și facă propriile programe, Channel 4 le-a comandat de la companii de producție noi, ajutând la stabilirea sectorului de producție TV independent din Marea Britanie.

Channel 4, care găzduiește un program zilnic de știri emblematic, comedii precum ”The Inbetweeners” și drame precum ”It's a Sin”, a pus sub semnul întrebării raționamentul guvernului pentru vânzarea companiei, spunând că din punct de vedere financiar are ”o stare de sănătate deplină” și că își îndeplinește mandatul.

Dar guvernul a declarat că Channel 4 este vulnerabil la piețele de publicitate instabile, iar o mutare în proprietatea privată, cu un mandat modificat, ar putea ajuta la protejarea viitorului său. De asemenea, a declarat că se va consulta cu privire la alinierea reglementării serviciilor video la cerere, cum ar fi Netflix și Amazon Prime, în concordanță cu cele referitoare la televiziuni precum BBC, ITV și Sky, de exemplu, în mod imparțial.

viewscnt
Afla mai multe despre
channel 4
publicitate