Magnatul media Rupert Murdoch a decis retragerea Fox News din Marea Britanie

Magnatul media Rupert Murdoch a decis retragerea Fox News din Marea Britanie
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 aug 2017

Televiziunea Fox News a fost retrasă din Marea Britanie, marți, de compania 21st Century Fox, deținută de familia lui Rupert Murdoch, în timp ce guvernul britanic analizează oferta magnatului de a cumpăra restul acțiunilor din compania de pay-TV Sky, pentru 15 miliarde de dolari, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un comunicat al companiei 21st Century Fox, care deține în prezent 39% din acțiunile Sky, arată că decizia de a stopa difuzarea Fox News în Marea Britanie a fost motivată de audiența slabă a televiziunii în această țară, scrie News.ro.

"Fox News se concentrează pe piața din Statele Unite ale Americii, este destinat unui public american și, prin urmare, nu înregistrează decât o medie de câteva câteva mii de telespectatori pe zi în Marea Britanie. Am ajuns la concluzia că nu este în interesul nostru comercial să continuăm să difuzăm Fox News în această țară", arată comunicatul.

VIDEO&FOTO Noul Dacia Duster a fost prezentat oficial în premieră. Cum arată a doua generație a SUV-ului românesc CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Noul Dacia Duster a fost prezentat oficial în premieră. Cum arată a doua generație a SUV-ului românesc

Fox News a devenit indisponibilă pe platforma Sky din Marea Britanie, marți, la ora locală 16.00.

În luna decembrie, 21st Century Fox a decis să obțină controlul asupra grupului european de pay-TV Sky, dar guvernul britanic încă nu a hotărât dacă să supună oferta unei anchete complete, care ar putea dura mai multe luni.

Guvernul analizează dacă prin acordul oferit 21st Century Fox compania ar dobândi prea multă influență asupra agendei media din Marea Britanie. 

Criticii lui Murdoch și ai companiei sale aduc exemplul televiziunii Fox News cu înclinație de dreapta drept argument împotriva permisiunii ca acesta să cumpere cele 61 de procente din Sky pe care încă nu le deține.

Spectatorii Fox News din Marea Britanie nu vor putea urmări televiziunea în direct pe internet, pentru că aceasta nu este disponibilă online. Pe internet sunt disponibile doar înregistrări ale unor programe Fox News, potrivit The Guardian.

Un alt argument adus de aceștia, potrivit Variety, este legat de numeroasele procese deschide de persoane care au lucrat pentru Fox News, plângerile lor referindu-se la cazuri de hărțuire sexuală și discriminare.

Sky are 22 de milioane de clienți în cinci piețe europene: Italia, Germania, Austria, Marea Britanie și Irlanda. Compania este cel mai mare furnizor de pay TV din Marea Britanie, potrivit CNN.

viewscnt
Afla mai multe despre
fox news
rupert murdoch