New York Times a depășit pragul de 7 milioane de abonați

New York Times a depășit pragul de 7 milioane de abonați
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 nov 2020

New York Times a depășit pragul de 7 milioane de abonați în luna octombrie, a anunțat joi grupul, care a câștigat 2 milioane de abonați digitali de-a lungul unui an, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Potrivit strategiei sale, grupul de presă se bazează din ce în ce mai mult pe conținutul său plătit pentru a reduce importanța publicității pentru veniturile sale, scrie Agerpres.

Surpriză: Grupul Agricover, controlat de omul de afaceri iranian Jabbar Kanani, unul dintre principalii jucători agribusiness din România, având alături BERD, vine la bursă pentru 40 milioane euro CITEȘTE ȘI Surpriză: Grupul Agricover, controlat de omul de afaceri iranian Jabbar Kanani, unul dintre principalii jucători agribusiness din România, având alături BERD, vine la bursă pentru 40 milioane euro

În urmă cu doi ani, publicitatea reprezenta încă aproape 40% din cifra de afaceri (38%). În al treilea trimestru al anului 2020, doar 18% din venituri erau obținute din publicitate, față de 70% din abonamente.

În cele trei luni din iulie până în septembrie, creșterea cifrei de afaceri din abonamente a făcut mai mult decât să compenseze noul declin al publicității (minus 30% pe un an).

Pentru prima dată, cifra de afaceri din abonamentele online a depășit-o pe cea din abonamentele la ediția tipărită.

Numărul de abonamente la ediția tipărită reprezintă astfel doar 12% din totalul abonamentelor, dar încă aproape jumătate din veniturile asociate.

În total, cifra de afaceri este cvasi-stabilă (minus 0,4%), la 426 milioane de dolari - mai bună decât prognozele analiștilor, care se așteptau la 411 milioane, potrivit unui consens stabilit de site-ul Yahoo!Finance.

viewscnt
Afla mai multe despre
new york times
abonati
publicitate