PROIECT Interdicție completă de amplasare a reclamelor în anumite zone ale drumurilor publice

PROIECT Interdicție completă de amplasare a reclamelor în anumite zone ale drumurilor publice
scris 8 mar 2021

Orice formă de de publicitate sau reclamă va fi interzisă în curbe și în intersecții, precum și în zonele de asigurare a vizibilității, prevede un proiect legislativ.

De ce este important: Legislația actuală interzice amplasarea construcțiilor și panourilor publicitare în curbe și în intersecțiile doar la nivel ale căilor de comunicație, în ampriză și în zonele de siguranță, precum și pe suprafețele de teren destinate asigurării vizibilității în curbe și în intersecții. 

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Mai mulți deputați, atât de la putere, cât și din opoziție, susțin acum modificarea prevederilor actuale din Codul Rutier în scopul de a oferi textului de lege ”mai multă claritate terminologică”.

Astfel, noua formulare propusă este următoarea: ”Se interzice amplasarea mijloacelor de publicitate sau reclamă în curbe și în intersecțiile la nivel ale căilor de comunicație, în ampriză și în zonele de siguranță, precum și pe suprafețele de teren destinate asigurării vizibilității în curbe și în intersecții”.

Prin urmare, conform acestei formulări, orice fel de reclamă sau publicitate va fi interzisă în spațiile menționate.

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

”Spațiile publicitare nu trebuie să împiedice sub nicio formă vizibilitatea șoferilor pe drumurile din România, siguranța circulației fiind prioritară pentru autoritățile publice”, arată inițiatorii proiectului.

Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie aprobat de amebele Camere ale Parlamentului și promulgat de șeful statului.

viewscnt
Afla mai multe despre
reclama
publicitate
interdictie
amplasare
intersectie
curbe
cor rutier
proiect
parlament