Proprietarul Cinema City, cel mai mare operator de cinematografe din România, vrea să cumpere omologul american Regal Entertainment pentru 3,6 miliarde de dolari

Proprietarul Cinema City, cel mai mare operator de cinematografe din România, vrea să cumpere omologul american Regal Entertainment pentru 3,6 miliarde de dolari
scris 30 nov 2017

Grupul britanic Cineworld, al doilea mare operator de cinema din Europa și proprietarul Cinema City, cel mai mare operator de cinematografe din România, negociază preluarea companiei omoloage din SUA Regal Entertainment Group pentru 3,6 miliarde de dolari.

Potrivit Regal, care este al doilea mare jucător pe piața de profil din SUA, tranzacția ar urma să fie plătită în numerar, prețul oferit pe fiecare acțiune a companiei fiind de 23 de dolari, potrivit Reuters.

Finalizarea tranzacției ar crea un competitor mai puternic pentru cel mai mare operator de cinematografe din SUA, AMC Entertainment Holdings. Totodată, combinarea operațiunilor celor doi jucători le-ar permite să facă față mai ine concurenței tot mai mari din partea unor companii precum Netflix sau Apple.

Conglomeratul chinez CEFC, care deține fostul Rompetrol, s-a aliat cu grupul Penta, intrat în România cu jocuri de noroc și farmacii, pentru a cumpăra proprietarul Pro TV CITEȘTE ȘI Conglomeratul chinez CEFC, care deține fostul Rompetrol, s-a aliat cu grupul Penta, intrat în România cu jocuri de noroc și farmacii, pentru a cumpăra proprietarul Pro TV

Cineworld a cumpărat Cinema City în 2014, devenind astfel unul dintre cei mai importanți operatori de săli de cinema din Europa.

În total, Cineworld Group operează 221 de multiplexuri cu aproximativ de 2.050 de săli în nouă țări. În România, compania operează 16 multiplexuri.

Cel mai mare acționar al Cineworld, cu o participație de 28%, este compania poloneză Global City.

viewscnt
Afla mai multe despre
regal entertainment
cineworld
cinema city
cinematrografe
tranzactie
cinema