Proprietarul revistelor Time și Sports Illustrated, interesat de o fuziune cu Yahoo - surse

Proprietarul revistelor Time și Sports Illustrated, interesat de o fuziune cu Yahoo - surse
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 23 feb 2016

Grupul american de media Time Inc. analizează o potențială fuziune cu Yahoo!, alăturându-se astfel listei de "pețitori" ai gigantului de internet, care include nume precum Verizon Communications și AT&T, relatează Bloomberg, care citează persoane familiare cu situația.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Time, care deține, printre altele, revistele Time, Sports Illustrated, People și Fortune, ar putea fi interesat de o fuziune de tipul Reverse Morris Trust, prin care o divizie care s-a separat de compania-mamă beneficiază de scutiri de taxe în cazul fuziunii cu o companie-țintă, potrivit surselor menționate. Acestea au declarat că șeful Time, Joe Ripp, a urmărit recent o prezentare a celor de la Citigroup pe tema unei potențial acord cu Yahoo.

De cealaltă parte, Yahoo ar evita scoaterea la vânzare a activităților principale într-o perioadă mai puțin favorabilă, având în vedere că acțiunile companiei s-au devalorizat în ultimul an cu aproape o treime.

Aplicația Yahoo! Mail aduce îmbunătățiri semnificative pe Android și iOS CITEȘTE ȘI Aplicația Yahoo! Mail aduce îmbunătățiri semnificative pe Android și iOS

Yahoo a prezentat la începutul lunii un plan pentru reorganizarea companiei, care vizează reducerea costurilor, renunțarea la mai multe active și separarea participației deținute la grupul chinez Alibaba Holding Group de restul activităților. Acestea din urmă ar urma să fie incluse într-o companie separată, listată la bursă.

Săptămâna trecută, Yahoo a înființat o comisie specială care să analizeze posibilitățile strategice ale companiei și a angajat băncile JPMorgan Chase, Goldman Sachs și PJT Partners pentru servicii de consultanță.

Printre companiile care s-au arătat interesate de preluarea activităților de bază ale Yahoo, anume motorul de căutare cu același nume, serviciul de e-mail și portalele de știri, se numără giganții americani de telecomunicații Verizon Communications și AT&T.

O ofertă în numerar suficient de atractivă din partea unei companii mari ar putea eclipsa o eventuală propunere de fuziune cu Time, a spus una dintre sursele citate de Bloomberg.

Grupul de media Time este evaluat la aproximativ 1,5 miliarde dolari. Spre comparație, capitalizarea Yahoo se situează la 29,4 miliarde dolari, în timp ce Verizon și AT&T sunt evaluate la aproape 208, respectiv 227 miliarde dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
yahoo
time
fuziune
verizon
at&t