Revista americană de satiră MAD, închisă după 67 de ani

Revista americană de satiră MAD, închisă după 67 de ani
scris 4 iul 2019

Revista americană de satiră MAD, lansată în urmă cu 67 de ani, își va înceta apariția după numărul din luna august, potrivit The Hollywood Reporter.

Publicație influentă, MAD - care l-a lansat pe Alfred E. Neuman (personaj fictiv ce apare pe copertele revistei) - nu va mai fi găsită la chioșcurile de presă, odată cu numărul 9 din acest an, ci doar în magazine dedicate benzilor desenate și va putea fi comandată, scrie News.ro.

Începând cu a 11-a ediție de anul acesta, ea va cuprinde materiale publicate în trecut, de tipul best of. DC Entertainment va continua să publice cărți MAD și colecții speciale.

Venituri mai mari din jocurile de noroc direcționate către industria cinematografică CITEȘTE ȘI Venituri mai mari din jocurile de noroc direcționate către industria cinematografică

Caricaturiștii David DeGrand și Evan Dorkin au confirmat, miercuri noapte, pe rețelele de socializare închiderea revistei. Vestea vine după ce, la începutul săptămânii, scriitorul Dan Telfer a anunțat că a fost concediat din postul de editor al revistei pe care îl ocupa de doi ani.

Dorkin a scris: „La revedere, MAD. Ca adolescent, am fost un mare fan al perioadei 1970, ca tânăr adult am redescoperit benzile desenate ale anilor 1950, ca tocilar bătrân am devenit un fel de colaborator pentru mai mult de un deceniu. Să primesc e-mailul astăzi a fost copleșitor”. DeGrand a răspuns speculațiilor din social media privind încetarea apariției revistei cu: „Pot confirma”.

MAD a fost fondată în 1952 de un grup de editori condus de Harvey Kurtzman. A pornit ca un comic book, apoi bilunar apăreau ediții și asta a devenit o normă pentru publicație. Revista are un tiraj de 140.000 de exemplare.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
mad
recista satira