Rusia a blocat site-ul cotidianului german Die Welt

Rusia a blocat site-ul cotidianului german Die Welt
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 iul 2022

Autoritățile ruse au blocat site-ul Die Welt, un important cotidian german care publică știri despre războiul din Ucraina în limba rusă, transmite dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Utilizatorii de internet din Rusia nu au putut accesa site-ul începând de sâmbătă, potrivit registrului autorității ruse de supraveghere a presei Roskomnadzor, scrie Agerpres.

DECIZIE Platformele de streaming vor plăti o taxă de 4% pe venituri. Cabliștii vor avea noi obligații în aranjarea programelor în grilă și noi condiții la must carry. Televiziunea publică poate întrerupe filmele cu reclame CITEȘTE ȘI DECIZIE Platformele de streaming vor plăti o taxă de 4% pe venituri. Cabliștii vor avea noi obligații în aranjarea programelor în grilă și noi condiții la must carry. Televiziunea publică poate întrerupe filmele cu reclame

Decizia, pentru care nu a fost furnizată nicio explicație, a fost luată la solicitarea Parchetului General.

Die Welt a început să publice știri în limba rusă sub titlul "Război în Ucraina" după începerea invaziei forțelor ruse în Ucraina pe 24 februarie.

Ziarul a publicat o știre despre faptul că site-ul este inaccesibil în Rusia folosind eticheta "cenzură media".

Die Welt a angajat-o pe jurnalista rusă Marina Ovsiannikova în luna martie, după ce aceasta a devenit cunoscută în întreaga lume pentru protestul său în direct la televiziune împotriva războiului.

În Rusia, reglementările stricte adoptate de autorități impun ca războiul să nu fie descris ca o invazie, ci doar ca o "operațiune specială". Autoritățile ruse au luat măsuri represive împotriva mass-mediei independente, forțând numeroase site-uri să se închidă. Aceste presiuni au forțat multe instituții media cu o abordare critică să își înceteze activitatea de informare.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
die welt