Rusia obligă Netflix să difuzeze canale ale televiziunilor de stat de la Moscova

Rusia obligă Netflix să difuzeze canale ale televiziunilor de stat de la Moscova
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 dec 2021

Autoritatea de reglementare a audiovizualului din Rusia va obliga Netflix să ofere canale ale televiziunilor rusești pentru clienții săi din Rusia după ce a înregistrat platforma de streaming în registrul său de „servicii audiovizuale”, anunță The Moscow Times.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Registrul Roskomnadzor, creat la sfârșitul anului 2020, se aplică serviciilor de streaming online care au peste 100.000 de utilizatori zilnici, obligându-le să se conformeze legislației rusești și să înființeze o companei în Rusia, scrie Hotnews.ro

DECIZIE Durata izolării și a carantinei va fi redusă în România CITEȘTE ȘI DECIZIE Durata izolării și a carantinei va fi redusă în România

Serviciile înregistrate sunt de asemenea obligate să difuzeze 20 de canale TV ale Federației Ruse.

Începând din martie 2022, Netflix va fi obligat să le ofere clienților săi din Rusia transmisiuni ale televiziunii de stat Pervîi Kanal (Canalul Unu), televiziunii de divertisment NTV și ale Spas, postul TV al Bisericii Ortodoxe Ruse, printre altele.

Legislația sub incidența căreia intră acum Netflix include prevederi controversate legate de interzicerea conținutului „extremist” - un termen umbrelă care a fost folosit de autoritățile ruse pentru a cenzura și reduce la tăcere disidența.

Netflix, ultima companie vizată de autoritățile din Rusia

În ultimele luni Rusia a luat măsuri pentru înăsprirea controlului pe care îl exercită asupra companiilor online care operează pe teritoriul său.

Înainte de alegerile parlamentare din luna septembrie Google și Apple au fost forțate să înlăture conținut despre disidentul Alexei Navalnîi și aliați ai săi după ce autoritățile ruse au amenințat că vor trimite în judecată angajați locali ai companiilor.

Navalnîi a acuzat cele două companii de lașitate și lăcomie după ce acestea s-au conformat cerinței autorităților de la Moscova.

Luna trecută autoritățile ruse au amendat Google și Facebok/Meta cu sume record ce s-au ridicat la 125 de milioane de dolari, acuzând cei doi giganți tech americani că au refuzat în mod repetat să șteargă conținut pe care cenzorii ruși l-au catalogat ca fiind ilegal.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
netflix