Thomson Reuters concediază 4.000 de angajați la nivel mondial

Thomson Reuters concediază 4.000 de angajați la nivel mondial
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 nov 2016

Thomson Reuters va concedia aproximativ 4.000 de angajați, reprezentând 4% din forța de muncă la nivel mondial, urmând ca în trimestrul patru să înregistreze costuri de restructurare de 200-250 de milioane de dolari, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Restructurarea care va avea loc în 39 de țări și 150 de puncte de lucru va afecta în principal activitățile în domeniul financiar și al riscurilor și cele pentru companii, tehnologie și operațiuni, a anunțat marți compania de știri și informații, scrie News.ro.

Grupul are aproximativ 48.000 de angajați în întreaga lume.

Măsura face parte dintr-un plan multi-anual de reorganizare a afacerilor, a declarat marți directorul general Jim Smith.

”Este vorba despre simplificarea și eliminarea birocrației, a unor straturi care au mărit complexitatea și ne-au încetinit. Aceste acțiuni nu sunt o reacție la condițiile din piață și nu sunt aplicate din cauza performanțelor insuficiente”, a spus Smith.

Raport ING: Deficitul bugetar ar urca la 4,4% din PIB în 2017 dacă ar fi aplicate majorările salariale votate în Parlament CITEȘTE ȘI Raport ING: Deficitul bugetar ar urca la 4,4% din PIB în 2017 dacă ar fi aplicate majorările salariale votate în Parlament

Thomson Reuters este compania mamă a Reuters News, care concurează pentru clienți din sectorul financiar cu Bloomberg și Dow Jones.

Compania nu va reduce numărul de jurnaliști ai Reuters, potrivit unui memo adresat angajaților.

Thomson Reuters a raportat o ușoară scădere a profitului net în trimestrului al treilea, la 286 milioane de dolari, respectiv 36 de cenți pe acțiune, față de 293 milioane de dolari, sau 36 de cenți pe acțiune în urmă cu un an.

Excluzând elementele excepționale, profitul a fost de 54 de cenți pe acțiune, în timp ce analiștii se așteptau la 47 de cenți pe acțiune.

Veniturile au urcat cu 1%, la 2,74 de miliarde de dolari, excluzând impactul cursului valutar, și au stagnat în cazul includerii acestuia.

viewscnt
Afla mai multe despre
thomson reuters