Un producător care a lucrat la filme hollywoodiene precum Total Recall, Terminator, Die Hard 3 a primit licență TV pentru România

Un producător care a lucrat la filme hollywoodiene precum Total Recall, Terminator, Die Hard 3 a primit licență TV pentru România
scris 18 oct 2016

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a acordat, marți, o licență audiovizuală prin satelit pentru postul de televiziune Humor+ din trustul de media maghiar TV2, deținut de producătorul Andrew G. Vajna, care a lucrat la filme hollywoodiene precum ”Total Recall”, ”Terminatorul 3: Supremația Roboților/ Terminator 3: Rise of the Machines” și ”Greu de ucis 3/ Die Hard 3: With a Vengeance”.

Acordarea licenței audiovizuale a fost votată în unanimitate de membrii CNA prezenți la ședință - Radu Călin Cristea, Dorina Rusu, Radu Bogdan Herjeu, Gabriel Tufeanu, Monica Gubernat, Valentin-Alexandru Jucan și Florin Gabrea. Răsvan Popescu nu se afla în sală în momentul votului. La ședință este prezentă și Borsos Orsolya, supleantul lui Lorand Turos, care i-a preluat mandatul, după ce membrul CNA a demisionat din instituție pentru a candida la alegerile parlamentare din partea UDMR, pentru funcția de senator în Satu Mare.

Canalul Humor+ va fi lansat până la finalul acestui an și va oferi telespectatorilor seriale de televiziune în premieră națională, în exclusivitate, arată news.ro.

Grila canalului Humor+ este compusă din programe ale altor producători și va cuprinde, în afară de seriale noi, comedii clasice și seriale de animație de succes.

Românii sunt dispuși să plătească mai mult pentru conținut TV de înaltă definiție - studiu CITEȘTE ȘI Românii sunt dispuși să plătească mai mult pentru conținut TV de înaltă definiție - studiu

Humor+ va emite 24 de ore, șapte zile din șapte, iar segmentul de public țintă este cel cu vârste cuprinde între 18 și peste 54 de ani.

Canalul Humor+ are ca zonă de difuzare întregul teritoriu UE, Ucraina și Serbia. Pentru început, reprezentanții postului de televiziune planifică să îl distribuie în România, Ungaria, Slovacia, Ucraina, Serbia și Croația. Administratorul a precizat că programele difuzate vor fi subtitrate, dar, acolo unde este posibil, și dublate.

În ședința din 5 iulie, CNA a votat, în unanimitate, acordarea de licențe și pentru posturile deținute de trustul de media maghiar TV2: Chilli TV (tematic, gastronomic), Izaura TV (tematic, film, seriale), Joy TV (tematic, divertisment social), Kiwi TV (desene animate), Mozi+ (tematic, film), Prime (tematic, film și divertisment), Super TV 2 (tematic, film și divertisment) și Zenebutik (tematic, muzical).

Administratorul companiei, László Daroczi, a vorbit în acea ședință CNA despre motivul pentru care vor să obțină licențe audiovizuale în România, la întrebarea lui Radu Herjeu.

”Suntem de 10 ani pe piața din România, am fost reprezentanții IKO România cu o gamă de programe asemănătoare, pe care vrem să o lansăm și acum. Eu consider că am avut o relație foarte bună cu CNA-ul din România și sperăm să avem și pe viitor. Banii pe care nu îi cheltuim pe taxă de licență, îi investim în conținut”, a spus László Daroczi, general manager al companiei.

Filmele și seriale de pe Netflix ar putea fi vizionate și fără conexiune la internet CITEȘTE ȘI Filmele și seriale de pe Netflix ar putea fi vizionate și fără conexiune la internet

Investiția totală a companiei CEE Broadcasting CO SRL este estimată 7 milioane de euro pe an, asigurată din surse de finanțare proprii. Suma este distribuită astfel: 0,4 milioane de euro/an pentru Chilli TV, 0,7 milioane de euro/an pentru Izaura TV, 0,6 milioane de euro/an pentru Joy TV, 0,5 milioane euro/an pentru Kiwi TV, 1,6 milioane euro/an pentru Mozi+, 1 milion euro/an pentru Prime, 1,9 milioane euro/an pentru Super TV 2 și 0,4 milioane de euro/an pentru Zenebutik.

Humor+ va avea un buget de 0,8 milioane de euro pe an pentru programe de divertisment.

”O altă sursă principală de finanțare va proveni din contractele de publcitate și de distribuție. În primă fază, vom încheia contracte de distribuție cu firmele de CATV din țară și din țările vecine, urmând să finalizăm contracte cu agențiile de publicitate existente în țările de distribuție”, au anunțat reprezentanții companiei.

CEE Broadcasting CO SRL este o companie nou înființată care face parte din grupul media maghiar TV2, cumpărat recent de Andrew G. Vajna, cu scopul de a lansa o paletă largă de canale diversificate care se adresează tuturor categoriilor de vârstă și care include canale de filme, gastronomice, de animație, muzicale și divertisment.

Potrivit datelor disponibile pe site-ul CNA, asociatul unic al companiei CEE Broadcasting CO. SRL este Magyar Broadcasting CO. Kft (Ungaria). Asociații Magyar Broadcasting CO. Kft (Ungaria) sunt Super Station Kft (Ungaria) – peste 50% și AV Investments Befektetesi Kft (Ungaria). Asociat unic al Super Station Kft (Ungaria) este AV Investments Befektetesi Kft (Ungaria). Asociații AV Investments Befektetesi Kft (Ungaria) sunt Andrew G. Vajna (Ungaria) – 90% și Cinergi Pictures Entertainment Inc. (SUA) – 10%.

viewscnt
Afla mai multe despre
hollywood
cna
licenta
tv