Trump acuză Google că afișează doar “știrile false” în rezultatele căutărilor pe internet

Trump acuză Google că afișează doar “știrile false” în rezultatele căutărilor pe internet
scris 28 aug 2018

Președintele american Donald Trump a acuzat, marți, Google că favorizează ceea ce el denumește “știri false” în afișarea rezultatelor la căutările pe internet, în detrimentul informațiilor “bune”, furnizate de publicațiile conservatoare.

Potrivit lui Trump, o căutare pe Google după “Trump News” generează trimiteri la “știri false” din mass-media centrală, în frunte cu CNN, timp ce “vocile conservatoare”, reprezentate de Partidul Republican și mass-media “corectă”, sunt suprimate.

“Cu alte cuvinte, (cei de la Google) au aranjat ca aproape toate articolele și știrile afișate, pentru mine și pentru alții, să fie negative. Falsul CNN este predominant. Mass-media republicană/conservatoare și corectă este exclusă”, a scris Trump pe Twitter.

Americanii vor susține o mișcare populistă și naționalistă în Europa. Cel care l-a ajutat pe Trump să câștige alegerile pune bazele unei rețele de ONG-uri care să se opună celei finanțate de Soros CITEȘTE ȘI Americanii vor susține o mișcare populistă și naționalistă în Europa. Cel care l-a ajutat pe Trump să câștige alegerile pune bazele unei rețele de ONG-uri care să se opună celei finanțate de Soros

Președintele american și-a continuat acuzațiile, spunând că 96% din rezultatele afișate pe Google la căutarea după “Trump News” fac trimiteri la “presa de stânga”, iar știrile “bune” sunt ascunse.

“Google și alții suprimă vocile conservatoare și ascund informații și știri care sunt bune. Controlează ce putem vedea și ce nu. Este o situație foarte gravă, care va fi soluționată!”, a precizat el.

Acesta nu este primul atac al lui Trump la adresa giganților de internet și a presei. Președintele american a folosit frecvent termenul “știri false” încă din perioada campaniei electorale pentru a discredita rivalii și publicațiile critice la adresa sa, catalogând mai multe trusturi de media drept “dușmani ai poporului”.

Săptămâna trecută, Trump a acuzat operatorii rețelelor de socializare că reduc la tăcere milioane de oameni, prin cenzură, fără să ofere și dovezi în acest sens.

viewscnt
Afla mai multe despre
donald trump
google
stiri false
acuzatii
fake news
rezultate cautare