Donald Trump acuză operatorii rețelelor de socializare că reduc la tăcere milioane de oameni, prin cenzură

Donald Trump acuză operatorii rețelelor de socializare că reduc la tăcere milioane de oameni, prin cenzură
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 aug 2018

Președintele american Donald Trump a acuzat vineri operatorii rețelelor de socializare că reduc la tăcere milioane de oameni, prin cenzură, dar nu a oferit și dovezi în acest sens, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Giganții mediei sociale reduc la tăcere milioane de oameni. Nu putem face asta, chiar dacă înseamnă să auzim în continuare știri false precum CNN, al cărei rating a scăzut grav. Oamenii trebuie să își dea seama singuri de este real și ce nu, fără cenzură”, a scris Trump pe Twitter, fără să menționeze anumite companii.

Trump a criticat rețelele de socializare și săptămâna trecută, afirmând, fără să ofere dovezi, că unele companii ”discriminează total vocile republicane/conservatoare.

Tweet-urile respective au fost publicate după măsurile luate de YouTube și Facebook pentru eliminarea conținutului postat de Infowars, un site condus de Alex Jones,  autorul unor teorii ale conspirației. Contul deținut de Jones pe Twitter a fost suspendat temporar, pe 15 august.

Trump a afirmat, într-un interviu acordat luni Reuters, că este foarte periculos ca operatori de rețele sociale, precum Twitter și Facebook, să reducă la tăcere voci care utilizează serviciile lor.

Comentariile președintelui au avut loc în timp ce industria rețelelor de socializare este tot mai urmărită de către Congres, în legătură cu propaganda străină.

Facebook, Twitter și Alphabet au eliminat marți sute de conturi care aveau legături cu propaganda iraniană, în timp ce Facebook a blocat o campanie legată de Rusia.

Agențiile americane de informații au ajuns la concluzia că Rusia a încercat să influențeze alegerile prezidențiale din 2016, prin hacking și alte activități, inclusiv prin utlizarea mediei sociale, printr-o campanie de influențare.

Întrebată despre acuzațiile lui Trump, Twitter a făcut referire la o audiere de trei ore a directorului pentru politici publice al companiei, Nick Pickles într-o comisie a Camerei Reprezentanților. Acesta a spus că  acuzațiile potrivit cărora Twitter blochează opiniile conservatorilor sunt nefondate și că lucrează pentru a defini și a acționa împotriva ”comportamentului incorect, nu a unui anumit tip de discurs”.

Reprezentanții Facebook au refuzat să comenteze.

viewscnt
Afla mai multe despre
donald trump
social media
cenzura
facebook