Ultimele date ANCOM: În România sunt 7,3 milioane de abonați la servicii de retransmisie TV

Ultimele date ANCOM: În România sunt 7,3 milioane de abonați la servicii de retransmisie TV
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 nov 2017

La jumătatea anului 2017, în jur de 98% dintre gospodăriile din România beneficiau de servicii de retransmisie a programelor audiovizuale furnizate contra-cost, fiind înregistrați peste 7,3 milioane de abonați, în creștere anuală cu 2,5%. Dintre aceștia, cei mai mulți - 4,9 milioane sunt abonați prin rețele de cablu, 2,4 milioane sunt abonați prin rețele satelit (DTH), iar 106 mii sunt abonați prin tehnologie IP (IPTV). 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În mediul urban, serviciile TV sunt recepționate în principal prin rețele de cablu (82% din abonații la servicii TV din mediul urban), în timp ce, în mediul rural, acestea sunt recepționate în principal prin rețele satelit de tip DTH (56% din abonații la servicii TV din mediul rural).

De asemenea, la nivel național, rețelele de cablu reprezintă principalul suport prin care abonații la serviciile TV recepționează programele audiovizuale (66% din totalul abonaților din România). Din cei 4,9 milioane de abonați la servicii furnizate prin rețele de cablu, 3,6 milioane locuiesc în mediul urban (+3% creștere anuală), iar 1,3 milioane în mediul rural (+12% creștere anuală).

Eurostat: România, cele mai scăzute prețuri din UE la gazele naturale pentru consumatorii casnici CITEȘTE ȘI Eurostat: România, cele mai scăzute prețuri din UE la gazele naturale pentru consumatorii casnici

Rata de penetrare a serviciilor de retransmisie a programelor audiovizuale prin rețele de cablu a ajuns astfel la 65% la nivel național (84% urban, respectiv 40% rural).

Numărul abonaților la servicii de retransmisie care recepționează programele media audiovizuale în format digital continuă să crească, atingând la jumătatea anului 2017 cifra de 4,6 milioane (+3% creștere anuală). Dintre cei care recepționează programe TV în format digital, aproximativ 2,4 milioane (-3% anual) erau abonați la servicii furnizate prin intermediul rețelelor cu transmisie prin satelit (DTH), în timp ce aproape 2,2 milioane (+10% anual) erau abonați la servicii furnizate prin rețele de cablu, iar, aproximativ 106 mii (+20% anual), prin tehnologia IP (IPTV).

viewscnt
Afla mai multe despre
ancom
tv
cablu