Un nou anunț TV: “Pentru sănătatea economiei naționale, cumpărați produse fabricate în România!”

Un nou anunț TV: “Pentru sănătatea economiei naționale, cumpărați produse fabricate în România!”
scris 24 nov 2017

Dacă până acum posturile de televiziune sau de radio vă invitau să consumați zilnic fructe și legume, să faceți mișcare cel puțin 30 de minute pe zi sau să vă spălați pe dinți de două ori pe zi, în viitorul apropiat mass-media v-ar putea îndemna și să cumpărați produse fabricate în România pentru a susține economia națională.

Înainte să fie prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

În prezent, conform reglementărilor Consiliului Național al Audiovizualului, posturile de radio și televiziune sunt obligate să difuzeze alternativ următoarele anunțuri de interes public în cadrul calupurilor publicitare ce promovează alimente:

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

a) Pentru o viață sănătoasă, consumați zilnic fructe și legume!

b) Pentru o viață sănătoasă, faceti mișcare cel putin 30 de minute în fiecare zi!

c) Pentru o viață sănătoasă, consumați zilnic minimum 2 litri de lichide!

d) Pentru o viață sănătoasă, respectați mesele principale ale zilei!

e) Pentru sănătatea dumneavoastră, evitați excesul de sare, zahăr și grăsimi!

f) Hrănirea exclusiv la sân a copilului în primele 6 luni este esențială pentru o viață sănătoasă!

g) Pentru sănătatea emoțională a copilului dumneavoastră, petreceți cât mai mult timp împreună cu el!

h) Pentru o bună sănătate orală, spălati-vă pe dinți de două ori pe zi!

Conglomeratul chinez CEFC, care deține fostul Rompetrol, s-a aliat cu grupul Penta, intrat în România cu jocuri de noroc și farmacii, pentru a cumpăra proprietarul Pro TV CITEȘTE ȘI Conglomeratul chinez CEFC, care deține fostul Rompetrol, s-a aliat cu grupul Penta, intrat în România cu jocuri de noroc și farmacii, pentru a cumpăra proprietarul Pro TV

Posturile de televiziune și de radio ar putea fi obligate să emită, în viitorul apropiat, noi tipuri de anunțuri de interes public, conform unei propuneri legislative care va intra în dezbaterea Parlamentului.

Noile anunțuri de interes public propuse în proiectul de lege se referă, în primul rând, la anunțurile privind fenomenele hidrometeorologice periculoase, emise de Autoritatea Națională de Meteorologie și de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

Proiectul stabilește însă ca anunț de interes public, ce va fi obligatoriu transmis în mass-media, și “Pentru sănătatea economiei naționale, cumpărați produse fabricate în România!”.

VIDEO&FOTO Iohannis a mers cu trenul la Ploiești, având grijă ca presa să fie informată. Spre Sibiu nu are curaj să meargă, călătoria durează prea mult CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Iohannis a mers cu trenul la Ploiești, având grijă ca presa să fie informată. Spre Sibiu nu are curaj să meargă, călătoria durează prea mult

Un alt anunț propus a fi de interes public este “Pentru un mediu sănătos, învățați copiii să respecte natura!”.

Inițiativa legislativă își propună să stabilească cadrul legal, inexistent sau lacunar în prezent, privind comunicările necomerciale, anunțurile de interes public sau campaniile sociale din mass-media.  

viewscnt
Afla mai multe despre
anunt
tv
radio
televiziune
interes
public
economie
nationala
produse
fabricat
romania
proiect
lege
parlament