Miliardarul George Soros a dat lovitura după ce a pariat că acțiunile Deutsche Bank vor scădea în urma Brexit

Miliardarul George Soros a dat lovitura după ce a pariat că acțiunile Deutsche Bank vor scădea în urma Brexit
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 iun 2016

Miliardarul George Soros a dat lovitura după ce a pariat că acțiunile băncii germane Deutsche Bank vor scădea în urma deciziei Marii Britanii de a ieși din Uniunea Europeană, informează DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit informațiilor publicate în Monitorul Oficial din Germania, imediat după votul de vineri din Marea Britanie, fondul Soros Fund Management a luat o poziție short pentru aproximativ șapte milioane de acțiuni Deutsche Bank în valoare de 100 milioane de euro.

Într-o vânzare de tip "short", investitorii acceptă să vândă acțiuni pe care nu le dețin încă în speranța că vor putea să le cumpere ulterior la un preț mai mic. Diferența de preț reprezintă profitul sau pierderea, dacă pariul dă greș.

Brexit-ul ar putea șterge 32 de miliarde de euro din profiturile băncilor europene, până în 2018 CITEȘTE ȘI Brexit-ul ar putea șterge 32 de miliarde de euro din profiturile băncilor europene, până în 2018

În cazul lui George Soros, pariul pe Deutsche Bank a fost unul profitabil în condițiile în care luni, la închiderea tranzacțiilor, acțiunile Deutsche Bank pierduseră aproximativ 20% din valoare.

Anterior, un purtător de cuvânt al lui George Soros a declarat că miliardarul nu a pariat împotriva lirei sterline înaintea votului privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, dar că a făcut profit de pe urma altor pariuri care au legătură cu rezultatul votului.

În 1992, Soros a făcut profit de un miliard de lire de pe urma pariurilor pe lira sterlină. Atunci, Soros a utilizat fondul Quantum Fund pentru a paria că lira sterlină este supra-evaluată în raport cu marca germană. Speculațiile lui Soros au forțat Guvernul britanic John Major ca, la 16 septembrie 1992, denumită popular "miercurea neagră" (Black Wednesday), să retragă lira sterlină din Mecanismul European Exchange Rate Mechanism (ERM), pentru că nu a putut menține lira la nivelul convenit în limitele ERM.

Sursa:Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
soros
pariu
lovitura
deutsche