Averea celor mai bogați oameni din lume s-a redus cu peste 127 de miliarde de dolari în urma votului pro-Brexit

Averea celor mai bogați oameni din lume s-a redus cu peste 127 de miliarde de dolari în urma votului pro-Brexit
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 25 iun 2016

Averea cumulată a celor mai bogați 400 de oameni din lume s-a redus, într-o singură zi, cu 127,4 miliarde dolari, în condițiile în care bursele s-au prăbușit după ce Marea Britanie a ales să părăsească Uniunea Europeană. Averea miliardarilor a scăzut vineri cu 3,2%, la 3.900 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Piețele financiare au coborât abrupt după ce au fost luate prin surprindere de rezultatele referendumului de joi, în urma căruia britanicii au ales să părăsească Uniunea Europeană, deși ultimele sondaje indicau un ușor avans pentru tabăra pro-UE.

Averea celor mai bogați oameni din lume s-a redus cu peste 127 de miliarde de dolari în urma votului pro-Brexit

Cel mai bogat european, spaniolul Amancio Ortega, cofondator al Inditex - care deține branduri ca Zara, Bershka sau Stradivarius – a pierdut 6 miliarde de dolari din avere în urma votului în favoarea Brexit.

Printre cei care au pierdut peste 1 miliard de dolari se numără Bill Gates, cofondatorul Microsoft, Jeff Bezos, fondatorul Amazon, dar și cel mai bogat britanic, Ducele de Westminster Gerald Cavendish Grosvenor. Averea celor mai bogați 15 britanici s-a redus, în total, cu 5,5 miliarde de dolari.

Brexit: Moody\'s a înrăutățit perspectiva ratingului suveran al Marii Britanii de la \ CITEȘTE ȘI Brexit: Moody's a înrăutățit perspectiva ratingului suveran al Marii Britanii de la "stabilă" la "negativă"

Indicele Stoxx Europe 600 a scăzut vineri cu 7%, cel mai abrupt declin de la izbucnirea crizei economice și financiare din 2008, după ce rezultatele oficiale au arătat că 51,9% dintre britanici au votat în favoarea desprinderii de blocul comunitar.

Acțiunile europene avansaseră joi pentru a cincea zi consecutiv, atingând cel mai ridicat nivel din ultimele trei săptămâni, susținute de optimismului investitorilor cu privire la rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană.

Bursa londoneză a închis cu un declin de 3,2%, după ce pe parcursul ședinței s-a depreciat cu până la 8,7%, revenirea fiind sprijinită de devalorizarea puternică a lirei sterline, în condițiile în care multe dintre companiile incluse în FTSE 100 raportează rezultatele financiare în dolari și atrag o bună parte din venituri din străinătate. Joi, bursa de la Londra urcase la maximul ultimelor două luni.

În SUA, acțiunile au încheiat tranzacțiile de vineri cu cel mai mare declin din ultimele 10 luni. Indicele S&P 500 a coborât cu 3,6%, cea mai abruptă scădere zilnică din 24 august 2015, în timp ce Nasdaq Composite a pierdut 4,1%.

viewscnt
Afla mai multe despre
brexit
avere
ortega
bill gates
burse
bogati
bloomberg